ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Lk 6, 17. 20-26: Az apostolok kiválasztása után Jézus lejött a hegyről, és egy sík terepen megállt. Rengeteg tanítvány sereglett köréje, és hatalmas tömeg vette körül egész Júdeából, Jeruzsálemből, valamint a tiruszi és szidoni tengermellékről. Ekkor tanítványaira emelte tekintetét, és megszólalt: „Boldogok vagytok, ti, szegények, mert tiétek az Isten országa. Boldogok vagytok, akik most éheztek, mert jutalmul bőségben lesz részetek. Boldogok vagytok, akik most sírtok, mert sírástok nevetésre fordul. Boldogok vagytok, ha gyűlölnek titeket az emberek, kizárnak körükből és megrágalmaznak, s neveteket mint valami szégyenletes dolgot emlegetik az Emberfia miatt. Örüljetek, ha majd ez bekövetkezik és ujjongjatok, mert nagy jutalomban részesültök a mennyben. Atyáik is így bántak a prófétákkal. De jaj, nektek, gazdagok, mert már megkaptátok vigasztalástokat. Jaj nektek, akik most jóllaktatok, mert éhezni fogtok. Jaj nektek, akik most nevettek, mert sírni és jajgatni fogtok! Jaj nektek, ha az emberek hízelegnek nektek! Hisz atyáik is így tettek a hamis prófétákkal.”

TEMPLOMUNK AKTUÁLIS HETI MISERENDJE: LITURGIKUS REND

HIRDETÉSEK:

Kedden este hivatalosan is megalakult plébániánk új képviselőtestülete, melynek tagjai egyhangúan elfogadták a 2021-es év zárszámadását és a 2022-es év költségvetését. Az alakuló ülésen a testület titkos szavazással világi alelnököt is választott, aki ifj. Dr. Antoni Alfonz lett. Gratulálunk neki, s kívánunk az egész új testületnek eredményes, kegyelmekben gazdag munkát és szolgálatot a következő öt évben!

Hazánkban 2022. február 13-a és 20-a között tizenötödik alkalommal rendezik meg a Házasság hete elnevezésű országos rendezvénysorozatot, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Ennek kapcsán szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe a Bízd Rá Magad portál (bizdramagad.hu) programjait, melyek közt vannak érdekes előadások, hangverseny, de párkapcsolat-gazdagító játék is.

Gyermekek farsangi mulatsága lesz a plébánián szombaton, február 19-én de. 10 órától. Szeretettel várunk minden óvodás, alsós és felsős gyermeket, valamint minden ministránst is, mivel ez a program lesz egyben a februári ministráns-szombat is. Aki teheti, kérjük, hogy jelmezben érkezzen! A programra jelentkezni a hitoktatóknál és a sekrestyében lehet.

Idősebb fiatalok és felnőttek részére a plébániai farsangi bál február 26-án, szombaton este lesz a templom mellett lévő Bethlen Gábor iskolában. Mindenkit szeretettel várunk! Kapunyitás este 7 órakor. Az est témája a „víz” lesz, úgyhogy kérjük, hogy aki teheti, ehhez kapcsolódó jelmezben érkezzen! Az ünnepélyes nyitótánc után sor kerül majd jelmezbemutatóra, vidám előadásokra, tombolára és természetesen sok-sok táncra. A rendezvény ingyenes és nincsenek belépőjegyek, de kérjük, hogy aki teheti, egy tálca süteménnyel járuljon hozzá a büféasztal tökéletesítéséhez, valamint kérjük, hogy aki már tudja, hogy részt fog venni a farsangon, az előzetesen jelentkezzen a sekrestyében, hogy nagyjából tudjuk, hogy mennyien leszünk. Köszönjük szépen!

Társasjáték-délutánt szervezünk a plébánián, első alkalommal február 27-én, vasárnap du. 3 órától a nagyteremben. Szeretettel várunk minden játékkedvelő embert! Egy kis rágcsálnivalót, valamint saját társasjátékot lehet hozni.      

A Shalom Katolikus Közösség Farsangi Bulit szervez február 19-én 19-től 22 óráig a HungaRio kávézóban (1082 Budapest, Horváth Mihály tér 7), melyre szeretettel hívják és várják a fiatalokat.