ÉVKÖZI 4. VASÁRNAP

Lk 4, 21-30: Abban az időben Jézus beszélni kezdett a zsinagógában: „Ma beteljesedett az Írás, melyet az imént hallottatok.” Mindenki helyeselt neki, és csodálkozott a fönséges szavakon, amelyek ajkáról fakadtak. „De hát nem József fia ez?” – kérdezgették. Ekkor így szólt hozzájuk: „Biztosan ezt a mondást szegezitek majd nekem: Orvos, gyógyítsd önmagadat! A nagy tetteket, amelyeket – mint hallottuk – Kafarnaumban végbevittél, tedd meg a hazádban is!” Majd így folytatta: „Bizony mondom nektek, hogy egy próféta sem kedves a maga hazájában. Igazán mondom nektek, sok özvegy élt Izraelben Illés idejében, amikor az ég három évre és hat hónapra bezárult, úgyhogy nagy éhínség támadt az egész földön. De közülük egyikhez sem kapott Illés küldetést, csak a szidoni Száreptában élő özvegyasszonyhoz. Ugyanígy Elizeus próféta korában is sok leprás élt Izraelben, s egyikük sem tisztult meg, csak a szíriai Namán.” Ezt hallva, a zsinagógában mind haragra gerjedtek. Felugrottak, kiűzték őt a városon kívülre, és fölvezették arra a hegyre, amelyen városuk épült, a szakadék szélére, hogy letaszítsák. De ő áthaladt közöttük, és eltávozott.

Templomunk aktuális heti liturgikus rendje: LITURGIKUS REND

Szerdán, február 2-án Urunk bemutatása, vagyis Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz. Mind a reggeli, mind az esti szentmisében tartunk gyertyaszentelést. Akik szeretnének gyertyát megáldatni, kérjük, hogy erre az alkalomra hozzanak magukkal.

Csütörtökön, Szent Balázs püspök emléknapján a szentmisék után balázsáldásban részesítjük a testvéreket. Akik ezen a napon nem tudnak eljönni, jövő vasárnap (szombaton este is) a szentmisék után kaphatnak áldást.

Az újonnan alakult imacsoportok imaalkalma lesz csütörtökön este 6 órától a templomban, ami dicsőítő szentségimádással és rövid tanítással fog kezdődni. Új tagokat is szeretettel hívunk és várunk, akik szeretnének imacsoportba tartozni, s rendszeresen, közösségben imádkozni. Az imacsoportok alkalmai ezentúl – a könnyebb megjegyezhetőség érdekében – mindig fixen a hónap 1. és 3. csütörtökjein lesznek.

Pénteken elsőpéntek lesz, vagyis gyóntatunk nem csak du. 4 órától, hanem az esti szentmise alatt is. Szokásos módon egésznapos szentségimást tartunk a szentségi kápolnábana reggeli mise utántól 17 óráig, amennyiben minden időpontra lesz önként vállalkozó, aki a hátsó asztalra kihelyezett lapon felírja magát. Este 8 és 9 óra közöttvezetett, közösségi szentségimádás lesz a szentségi kápolnában az apaklub közreműködésével. Szeretettel várunk mindenkit!

Plébániánkon új egyházközségi képviselőtestület alakul. Miután a korábbinak lejárt a mandátuma, az egyházi előírások szerint megtartottuk a választásokat, majd ennek alapján állítottuk össze az új testületet, melyben vannak hivatalból tagok, a plébános által delegált tagok és vannak a hívek által megválasztott tagok, összesen 19 fő. A Főegyházmegye által jóváhagyott pontos névsort kihelyeztük a hirdetőtáblára, valamint honlapunkon is olvashatóAz új testület alakuló ülésefebruár 8-án, kedden este lesz fél 6-tól a plébánia nagytermében, melynek során áttekintjük és jóváhagyjuk a 2021-es év zárszámadását és megtervezzük az idei év költségvetését is. Az új testület minden tagját szeretettel hívjuk s részvételükre feltétlenül számítunk.

Farsangi mulatságot, vagyis játékos, jelmezes együttlétet szervezünk gyermekek részére (óvodások, alsósok, felsősök) február 19-én, de. 10 órától a plébánia épületében. Jelentkezni lehet a hitoktatóknál és a sekrestyében. Ez a program egyben a februári ministráns-szombat is lesz, úgyhogy a ministránsokat is szeretettel várjuk!

Idén – reményeink szerint – ismét lesz plébániai farsangi bál is, amire mindenkit, fiatalokat és idősebbeket, családosokat és egyedülállókat is nagy szeretettel hívunk és várunk. A vidám együttlét február 26-án, szombaton este lesz a templom mellett lévő Bethlen Gábor iskolában. Kapunyitás este 7 órakor. Az est témája a „víz” lesz. Nagyon örülnénk ezzel kapcsolatos jelmezeknek. Az ünnepélyes nyitótánc után sor kerül majd jelmezbemutatóra, vidám jelenetekre, tombolára és természetesen sok-sok táncra! A rendezvény ingyenes és nem lesznek belépőjegyek, de kérjük, hogy aki teheti, egy tálca süteménnyel járuljon hozzá a büféasztal tökéletesítéséhez, valamint mindenkit kérünk, aki részt szeretne venni a farsangon, hogy előzetesen jelentkezzen a sekrestyében, hogy nagyjából tudjuk, hogy mennyien leszünk. Köszönjük szépen!