ÉVKÖZI 3. VASÁRNAP – ISTEN IGÉJÉNEK VASÁRNAPJA

Lk 1,1-4; 4,14-21: Már sokan vállalkoztak arra, hogy a körünkben lejátszódott eseményeket leírják, úgy, ahogy ránk maradt azoktól, akik kezdettől fogva szemtanúi és szolgái voltak az isteni igének. Most jónak láttam én is, hogy elejétől kezdve mindennek pontosan utánajárjak, és sorban leírjak neked mindent, tiszteletreméltó Teofil, hogy meggyőződjél róla, mennyire megbízhatók azok a tanítások, amelyekre oktattak. Abban az időben Jézus a Lélek erejével visszatért Galileába. Híre elterjedt az egész környéken. Tanított a zsinagógákban, és mindenki elismeréssel beszélt róla.
Eljutott Názáretbe is, ahol nevelkedett. Szokása szerint bement szombaton a zsinagógába, és olvasásra jelentkezett. Izajás próféta könyvét adták oda neki. Szétbontotta a tekercset, és éppen arra a helyre talált, ahol ez volt írva: „Az Úr Lelke van rajtam. Fölkent engem és elküldött, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek, s hirdessem a foglyoknak a szabadulást, a vakoknak a látást, hogy szabaddá tegyem az elnyomottakat, és hirdessem: elérkezett az Úr esztendeje.” Összetekerte az Írást, átadta a szolgának, és leült. A zsinagógában minden szem rászegeződött. Ő pedig elkezdte beszédét: „Ma beteljesedett az Írás, amelyet az imént hallottatok.”

Templomunk aktuális heti liturgikus rendje: LITURGIKUS REND

Előre hirdetjük, hogy Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében január24-én, hétfőn este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! https://www.facebook.com/events/346673853664479?ref=newsfeed

Fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy elhunyt Horváth Tibor Patrik OSB atya, aki régebben a mi templomunkban is misézett vasárnap reggelente. Gyászmisével egybekötött temetése az altemplomunkban leszpénteken, január 28-án 9 órakor. Köszönjük papi szolgálatát, Isten adjon neki örök boldogságot!

pénteki egésznapos szentségimádásra szokásos módon várjuk a jelentkezőket. Időpontot vállalni a templom főbejáratánál levő asztalra kihelyezett lapon lehet. Kérjük, hogy aki teheti, vállaljon legalább fél óra szentségőrzést, hogy a szentségimádást meg tudjuk tartani.

Korcsolyázásra hívjuk és várjuk a pásztorjátékban szereplőket, szervezőket és a ministránsokat szombaton, január 29-én de. fél 10-től délig a Széna téri jégpályára. Találkozás a helyszínen. Korcsolya bérlésre helyben van lehetőség. A felmerülő költségekhez hozzájárulásokat elfogadunk.

Szombaton az esti szentmise zenei és énekes szolgálatát a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola Kántorképzőjének tanulói fogják ellátni, a szentmise után pedig vesperást (esti imaórát) énekelnek.

Az 50 éves Budapesti Monteverdi Kórus jubileumi koncertje lesz templomunkban jövő vasárnap,január 30-án du. 4 órától. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk! Utána az esti szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért Énekkar közreműködésével.

Farsangi mulatságot, vagyis játékos, jelmezes együttlétet szervezünk gyermekek részére (óvodások, alsósok, felsősök) február 19-én, de. 10 órától a plébánia épületében. Jelentkezni lehet a hitoktatóknál és a sekrestyében. Ez a program egyben a februári ministráns-szombat is lesz, úgyhogy a ministránsokat is szeretettel várjuk!

Idén – reményeink szerint – ismét lesz plébániai farsangi bál is, amire mindenkit, fiatalokat és idősebbeket, családosokat és egyedülállókat is nagy szeretettel hívunk és várunk. A vidám együttlét február 26-án, szombaton este lesz a templom mellett lévő Bethlen Gábor iskolában. Kapunyitás este 7 órakor. Az est témája a „víz” lesz. Nagyon örülnénk ezzel kapcsolatos jelmezeknek. Az ünnepélyes nyitótánc után sor kerül majd jelmezbemutatóra, vidám jelenetekre, tombolára és természetesen sok-sok táncra! A rendezvény ingyenes és nem lesznek belépőjegyek, de kérjük, hogy aki teheti, egy tálca süteménnyel járuljon hozzá a büféasztal tökéletesítéséhez, valamint mindenkit kérünk, aki részt szeretne venni a farsangon, hogy előzetesen jelentkezzen a sekrestyében, hogy nagyjából tudjuk, hogy mennyien leszünk. Köszönjük szépen!