ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

Jn 2, 1-11: Abban az időben menyegzőt tartottak a galileai Kánában, amelyen Jézus anyja is ott volt. Jézust is meghívták a menyegzőre, tanítványaival együtt. Amikor fogytán volt a bor, Jézus anyja megjegyezte: „Nincs több boruk.” Jézus azt felelte: „Mit akarsz tőlem, asszony! Még nem jött el az én órám.” Erre anyja szólt a szolgáknak: „Tegyetek meg mindent, amit csak mond!” Volt ott hat kőkorsó, a zsidóknál szokásos tisztálkodás céljára, mindegyik két-három mérős. Jézus szólt a szolgáknak: „Töltsétek meg a korsókat vízzel!” Meg is töltötték azokat színültig. Ekkor azt mondta nekik: „Most merítsetek belőle, és vigyétek oda a násznagynak.” Odavitték. Amikor a násznagy megízlelte a borrá vált vizet, nem tudta honnan való. A szolgák azonban, akik a vizet merítették, tudták. A násznagy hívatta a vőlegényt, s szemére vetette: „Először mindenki a jó bort adja, s csak amikor már megittasodtak, akkor az alábbvalót. Te meg mostanáig tartogattad a jó bort.” Ezzel kezdte meg Jézus csodajeleit a galileai Kánában. Kinyilatkoztatta dicsőségét, s tanítványai hittek benne.

Templomunk aktuális heti liturgikus rendje: LITURGIKUS REND

A mai napon kezdetét veszi az idei ökumenikus imahét a keresztények egységért. A központi nyitó istentisztelet ma 18 órakor lesz a Deák téri evangélikus templomban. A mi kerületünkben hétfőtől péntekig lesznek esténként közös istentiszteletek, a mi templomunkban szerdán, január 19-én este 6 órakor. Erre az alkalomra különösen is, de a hét többi napjára is szeretettel invitáljuk a kedves testvéreket. Csütörtökön este az alkaloHétfőn este a felnőtt hittan (bibliaóra) elmarad, azért, hogy minél többen részt tudjunk venni az ökumenikus istentiszteleten este 6-kor a Bocskai úti evangélikus templomban.m kivételesen egy órával később, 19 órakor kezdődik a gazdagréti Szent Angyalok templomban. Ez az alkalom egy ökumenikus taize-i imaóra lesz, amire különösen is várják a fiatalokat. Az imahét részletes programja a hirdetőtáblákon és honlapunkon olvasható. Imádkozzunk együtt a mindenható Istenhez közös szándékainkért és a keresztények egységéért!

Hétfőn este a felnőtt hittan (bibliaóra) elmarad, azért, hogy minél többen részt tudjunk venni az ökumenikus istentiszteleten este 6-kor a Bocskai úti evangélikus templomban.

Kedden Árpád-házi Szent Margit ünnepe lesz, akinek szobrát megkoszorúzzuk szoborkertünkben a 17 órai szentmise után.

Plébániánkon új imacsoportok alakultak azok számára, akik szeretnének rendszeresen, közösen imádkozni és dicsőíteni az Istent. Az imacsoportok alkalmai kéthetente csütörtökönként lesznek este 6 órától, az esti szentmise és szentségimádás után. Szeretettel várunk minden imádkozni vágyó, új érdeklődőt is. A következő alkalom most csütörtökön, január 20-án lesz.

Előre hirdetjük, hogy Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében január24-én, hétfőn este 7 órától. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! https://www.facebook.com/events/346673853664479?ref=newsfeed

Az 50 éves Budapesti Monteverdi Kórus jubileumi koncertje lesz templomunkban január 30-án, vasárnap du. 4 órától. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Idén – reményeink szerint – ismét lesz plébániai farsangi bál, amire mindenkit, fiatalokat és idősebbeket, családosokat és egyedülállókat is nagy szeretettel hívunk és várunk. A vidám együttlét február 26-án, szombaton este lesz a templom mellett lévő Bethlen Gábor iskolában. Kapunyitás este 7 órakor. Az est témája a „víz” lesz. Nagyon örülnénk ezzel kapcsolatos jelmezeknek. Az ünnepélyes nyitótánc után sor kerül majd jelmezbemutatóra, vidám jelenetekre, tombolára és természetesen sok-sok táncra! A rendezvény ingyenes és nem lesznek belépőjegyek, de kérjük, hogy aki teheti, egy tálca süteménnyel járuljon hozzá a büféasztal tökéletesítéséhez, valamint mindenkit kérünk, aki részt szeretne venni a farsangon, hogy előzetesen jelentkezzen a sekrestyében, hogy nagyjából tudjuk, hogy mennyien leszünk. Köszönjük szépen!

Gyermekek részére (óvodások, alsósok és felsősök) külön farsangot szervezünk hitoktatóink közreműködésével február 19-én, de. 10 órától a plébánia épületében. Erről részleteket majd később hirdetünk.