ÉVKÖZI 31. VASÁRNAP

Abban az időben egy írástudó megkérdezte Jézustól: „Melyik az első a parancsok közül?” Jézus így válaszolt: „Ez az első: Halld, Izrael! Az Úr a mi Istenünk, az egyetlen Úr. Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! Ezeknél nincs nagyobb parancsolat.” Az írástudó erre azt válaszolta: „Valóban, jól mondtad, Mester, hogy ő az Egyetlen, és hogy rajta kívül nincs más. És azt is, hogy őt teljes szívünkből, teljes elménkből és teljes erőnkből szeretni, embertársunkat pedig úgy szeretni, mint saját magunkat, többet ér minden égő vagy véres áldozatnál.” Jézus az okos felelet hallatára megdicsérte: „Nem jársz messze Isten országától.” Ezután több kérdést már nem mertek neki föltenni.
(Mk 12,28b-34)

Templomunk aktuális heti liturgikus rendje: LITURGIKUS REND

Hálásan köszönjük a kedves testvérek múlt vasárnapi adományait, amit a missziók javára adtak. Az összeget továbbítottuk a Főegyházmegyei Hivatalba.

Ma du. 4 órakor Missziós menet indul templomunkból az albertfalvi Szent Mihály templomhoz, ahol Holy-win címmel szentségimádás, majd 18 órakor szentmise lesz. Az útvonal érint több nagyobb csomópontot, alatta végig dicsőítő énekek, imák hangzanak el, közbenjárva népünkért, ifjúságunkért, egyházunkért.

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, álló emberek és szöveg

Az utolsó októberi rózsafüzér templomunkban ma du. 5 órakor kezdődik, s utána, a szentmise előtt plébániánk Szent Gellért énekkara gitáros Mária-köszöntőt tart. Az esti 6-os szentmise gitáros leszAz esti szentmise utánra meghirdetett örmény egyházzenei koncert betegség miatt elmarad!

Hétfőn, november 1-jén, Mindenszentek parancsolt főünnepén vasárnapi miserendet tartunk templomunkban és a misék alatt gyóntatunk is. Du. 5 órakor ünnepi igeliturgiát, ún. lucernáriumot végzünk elhunyt szeretteinkért az altemplomban. Ezen a napon az elsőáldozói és a felnőtt hittan (bibliaóra) elmarad.

Kedden, november 2-án, halottak napján hétköznapi miserendet tartunk templomunkban, az altemplomban pedig du. 4 órakor mutatunk be szentmisét a temetőnkben eltemetett elhunytakért.

Hétfőn és kedden urnatemetőnk reggel 7-től este 8 óráig tart nyitva. Aki november 1-je és 8-a között ájtatos lélekkel temetőt látogat, s imádkozik az elhunytakért, az teljes búcsút nyerhet a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára.

Pénteken elsőpéntek lesz, vagyis lesz gyóntatás az esti szentmise alatt is, este 8 órától pedig vezetett szentségimádás lesz a szentségi kápolnában az Anyaklub közreműködésével. Mindenkit szeretettel várunk!

Ministráns programok: Ismét lesz képzés és gyűlés pénteken, az esti szentmise után, ¾ 6-tól a templomban. November 13-án ministráns-szombat lesz reggel 9 órától du. 2 óráig. Mindenki hozzon magával meleg ruhát, enni- és innivalót, diákigazolványt és jegyet/bérletet az utazáshoz. Kérjük, hogy azok a ministránsok, akik nem szoktak kapni e-mail üzeneteket Nyiri Gellérttől, keressék meg őt, hogy felvehesse őket is a ministráns listára. Köszönjük szépen!

A Carmine Celebrat kórus ünnepi hangversenyt tart templomunkban működésének 26. évfordulója alkalmából jövő vasárnap, november 7-én, du. fél 5-től. Mindenkit szeretettel várnak! A részletes program, amiben Fouré Requiem-je is szerepel, az újságos asztalkán levő szórólapokon megtalálható.

Környékbeli templombúcsúk a héten: a farkasréti Mindenszentek templom búcsúja lesz hétfőn, november 1-jén este 6 órakor, a szentimrevárosi Szent Imre templom búcsúja pedig pénteken, november 5-én este ¼ 8-kor. Az ünnepi szentmisékre szeretettel várják a kedves testvéreket.

Nyílt este lesz a budapesti Központi Szemináriumban (Papnövelde utca 7.) november 12-én, pénteken este 6 órától. A szervezők szeretettel hívják azokat a 16 és 35 év közötti férfiakat, akik a papi hivatás iránt érdeklődnek.