Eucharisztikus Kongresszus: Kossuth téri és záró szentmise

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjaként holnap, szombaton 17 órakor ünnepi szentmise lesz a Kossuth téren (főcelebráns: Erdő Péter bíboros), majd gyertyás menet a Hősök terére.

Plébániánkról az eseményre közös odamenetelt is szervezünk: 13 órakor gyülekezünk a templom előtt, majd tömegközlekedéssel utazunk a Kossuth térre.

Aki plébániánkon keresztül regisztrált a programra, de egyénileg szeretne a helyszínre menni, az a belépőjegyét ma vagy holnap délelőtt átveheti a plébánián, de akár enélkül is odamehet az eseményre, mivel a tájékoztatás szerint nem fogják a jegyeket ellenőrizni, s mindenki, aki regisztrált, szabadon választhat a bejáratok közül. Viszont biztonsági ellenőrzés lesz, nem lehet bevinni szúró- vágó eszközöket, fém és üveg palackot, pirotechnikai eszközt, szeszes italt, kerékpárt, rollert! Szendvicset, innivalót mindenki vigyen magával, illetve ha ülni szeretne az eseményen, akkor összecsukható kis széket is. Köszönjük!


A kongresszus záró pápai szentmiséje vasárnap, szeptember 12-én 11.30-kor kezdődik a Hősök terén, de mindenképpen érdemes a térre több órával a kezdés előtt kiérkezni!

Plébániánkról az eseményre közös odamenetelt is szervezünk: reggel fél 8-kor gyülekezünk a templom előtt, majd tömegközlekedéssel utazunk a Hősök teréhez.

Sajnos a pápai záró szentmisére még nem kaptuk meg a jegyeket, így azokat még nem lehet átvenni.

FONTOS: vasárnap, szeptember 12-én templomunkban elmarad a 9-es és a 11-es szentmise, illetve elmarad az őrmezői 8-as szentmise is!

További információ: https://www.iec2020.hu/hu