ÚRNAPJA

A kovásztalan kenyerek ünnepének első napján, amikor a húsvéti bárányt feláldozzák, tanítványai megkérdezték (Jézust): „Mit akarsz, hová menjünk, hogy elkészítsük számodra a húsvéti vacsorát?” Erre elküldte két tanítványát ezekkel a szavakkal: „Menjetek a városba. Találkoztok ott egy emberrel, aki vizeskorsót visz. Kövessétek őt, aztán ahová bemegy, ott mondjátok meg a házigazdának: A Mester kérdezi, hogy hol van az a szállás, ahol a húsvéti vacsorát tanítványaimmal elfogyaszthatom? Ő mutat majd nektek egy étkezésre berendezett, tágas, emeleti termet. Ott készítsétek el nekünk.” A tanítványok elmentek, s a városba érve mindent úgy találtak, ahogy megmondta; és elkészítették a húsvéti vacsorát. Vacsora közben kezébe vette a kenyeret, megáldotta, megtörte, és ezekkel a szavakkal adta nekik: „Vegyétek, ez az én testem.” Majd fogta a kelyhet, hálát adott, odanyújtotta nekik, és mindnyájan ittak belőle. Ő pedig így szólt: „Ez az én vérem, a szövetségé, amely sokakért kiontatik. Bizony mondom nektek: nem iszom többé a szőlő terméséből addig a napig, amíg az újat nem iszom az Isten országában.” Ezután zsoltárt énekelve kimentek az Olajfák hegyére.
(Mk 14,12-16.22-26)

Templomunk aktuális heti liturgikus rendje: LITURGIKUS REND

Hálásan köszönjük azt a 293.000 Forintot, amit a kedves testvérek a múlt vasárnapi gyűjtés során a Szentföld javára adtak. Az összeget továbbítottuk az egyházmegye központjába.

Pénteken szokásos módon szentségimádást tartunk a szentségi kápolnában a reggeli mise végétől az esti szentmise kezdetéig.Időpontot vállalni a hátsó asztalra kihelyezett lapon lehet.

Szombaton, június 12-én kirándulást szervezünk a ministránsoknak a Budai-hegységbe. Szeretettel hívunk minden ministránst! A találkozó reggel fél 9-kor lesz a templom előtt. Hoznivalók: hideg enni- és innivaló, BKK bérlet vagy 4 db jegy és esőkabát. Hazaérkezés a templomhoz 17 órára.

Jövő vasárnap, június 13-án, 9 órakor tartjuk templomunkban a tanévzáró „Te Deum” szentmisét. Ebben a szentmisében ministráns avatást is tartunk azok részére, akik tavaly vagy tavaly előtt már elkezdtek felkészülni a ministrálásra, de a járvány miatt elmaradt az avatásuk. Kérjük, hogy közülük, akik szeretnék, hogy ministránssá legyenek avatva, jelentkezzenek a sekrestyében vagy Nyiri Gellértnél. Nekik pénteken, június 11-én az esti mise után (¾ 6-tól) tartunk egy felkészítő alkalmat.          

Szeretettel várjuk a gyermekek és fiatalok jelentkezését a plébániai nyári táborokba:

Ministráns tábor Balatonföldváron június 21. hétfő és 24. csütörtök között 8 évnél idősebb ministránsok részére. Jelentkezni a sekrestyében lehet név és emailcím megadásával, vagy személyesen Nyiri Gellértnél.   

Plébániai napközis (otthon alvós) tábor június 28. hétfő és július 2. között, 7 évnél idősebb gyermekek részére. A programban lesz játék, sport, kirándulás, állatkert látogatás és még sok más izgalmas dolog. Jelentkezni június 13-a vasárnapig lehet a kitöltött jelentkezési lap leadásával. Várjuk azoknak az idősebb fiataloknak is a jelentkezését, akik szívesen segítenének a tábor lebonyolításában.
Jelentkezési lap 

Várjuk azok jelentkezését, akik részt szeretnének venni a szeptember 5 és 12 között megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főbb programjain: a nyitó szentmisén, a szombati Kossuth téri szentmisén és gyertyás vonuláson, illetve a záró pápai szentmisén, a Hősök terén szeptember 12-én, vasárnap fél 12-kor. Jelentkezni lehet a sekrestyében, vagy a kongresszus honlapján (https://www.iec2020.hu/hu/regisztracio).