FONTOS! Plébániánk jelenlegi működése

A járványügyi korlátozások miatt plébániánk jelenleg a következő módon működik:

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye rendelkezései értelmében – a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben – március 8-a hétfőtől templomunkban szünetelnek a nyilvános istentiszteletek, vagyis a rendelkezések visszavonásáig csak hívek részvétele nélkül mutatunk be szentmisét és végezzük a keresztutat. 

ONLINE KÖZVETÍTÉSEK:

SZENTMISÉK ÉS KERESZTÚT: plébániánk YouTube csatornáján
Vasárnap: 11 és 18 órakor; szombaton: 18 órakor; hétköznapokon: 17 órakor. Pénteken 17 órakor keresztút, majd szentmise.
A YouTube csatornára ajánlott feliratkozni a jobb oldalon található FELIRATKOZÁS gombbal (utána meg kell nyomni a csengő ikont). Ekkor minden új élő közvetítésről értesítést fog kapni.
Az online közvetített szentmisék kapcsán – ha kellő módon felkészültünk és a kegyelem állapotában vagyunk – lelki áldozást is végezhetünk otthonainkban: Lelki áldozás
Igaz, szentmiséinket hívek jelenléte nélkül mutatjuk be, miseszándékot (intentio) ezekre a misékre is – igény szerint – felveszünk.

REGGELI ÉS ESTI IMAÓRÁK: plébániánk Facebook oldalán
Hétfőtől szombatig minden reggel 7 órakor, valamint az esti szentmisék előtt fél órával. A közvetítés a szentségi kápolnánkból történik, szentségimádással egybekötve. 

GYÓNTATÁS:

Templomunkban a szokásos gyóntatási alkalmak szünetelnek. Aki halaszthatatlanul szentgyónáshoz szeretne járulni, az ITT jelentkezhet szentgyónásra. A szentgyónást szabadtéren, a templomkertben végzünk.

TEMETŐ, SZENTSÉGI KÁPOLNA:

A temető és a szentségi kápolna továbbra is nyitva van minden nap reggel 8 órától este 6 óráig. A pénteki szentségimádásra a kápolnában kihelyezett lapon lehet időpontot vállalni.

A képhez tartozó alt jellemző üres; adomany-853x1024.jpg a fájlnév

Online szentmise netikett

Carmine Celebrat koncertek

A Carmine Celebrat az elmaradó nagybőjti, nagyheti egyházzenei áhitat, hangverseny, szentmise- és szertartás szolgálatai helyett repertoárjukból válogatott, számukra legjobban szeretett felvételeinkből:

Ó ti mindnyájan kik átmentek az úton, nézzétek, s lássátok, van – e még olyan fájdalom, mint az enyém.  (Jeremiás próféta siralmaiból.)
Obrecht: O vos omnes

Könyörülj rajtam Istenem irgalmad szerint, töröld el gonoszságaimat. 50. zsoltár, Dávid király bűnbánati zsoltára.
Caldara: Miserere mei Domine

Jacopone Todi Himnusza a Fájdalmas Anyához: Áll a gyötrött Isten Anyja, kín az arcát könnyba vonja, úgy siratja Szent Fiát.
Pergolesi: Stabat Mater Dolorosa

Jacopone Todi Himnusza a Fájdalmas Anyához: Áll a gyötrött Isten Anyja, kín az arcát könnyba vonja, úgy siratja Szent Fiát.
Schütz: Die sieben Worte Jesu Christi am Kreuz

Atyám bocsáss meg nekik, mert nem tudják, hogy mit cselekszenek. Még ma velem leszel a paradicsomban. Asszony, nézd a te Fiad. Nézd, ő a te Anyád. Szomjazom. Beteljesedett. Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet.

J. S. Bach: János passió részletek

Mozart: Ave Verum Corpus

Bárdos Lajos: Golgotádon látunk

Liszt Ferenc: Ave Verum Corpus

Kodály Zoltán: Ave Maria

Napi evangélum

Az adott napra szóló evangéliumot megtalálják a Magyar Kuríron is:

Napi evangélium a Magyar Kuríron >>

Liturgikus naptár