Megmenthető-e a világ kilencven perc alatt?

Február 20-án a Zöld Gellért Közösség vendége lesz Nemes Gábor laudati si’ animátor.

A járványhelyzet miatt az online térben találkozunk este 7 órakor. Érdemes csatlakozni, ha érdekel a fenntarthatóság, szerinted is foglalkozni kell a klímaváltozással, érdekel, mit tehetsz a saját életedben annak érdekében, hogy még az unokáink korában is élhető bolygó maradjon a Föld.

Megmenthető-e a világ kilencven perc alatt?

  • többek között az alábbi kérdésekre keressük a választ hatvan (+ harminc) percben,
  • ….annyi pápai dokementum született már a mi életünk során is, miért kell(ene) pont ezzel a LAUDATO SI‘ enciklikával ennyit foglalkoznunk?! Már a csapból is ez folyik!
  • ….ha ez az írás ennyire fontos, hogy akár (max.) 90 percet is beszélünk róla, hogyhogy én sosem hallottam róla? Ennyire rossz lenne a marketingje?
  • ….tudtommal az eddigiekben főleg teológiai kérdéseket feszegettek az enciklikák? Fura egy témaválasztás ez, és ráadásul, miért kellett Ferenc pápának tudósokat is bevonnia az enciklika megírásába hat évvel ezelőtt?….mi történt még 2015-ben?

+ 1 (beugratós) kérdés a résztvevőkhöz:

  • …. kinek van meg a Laudato si’ enciklika?
  • …. kb. hány percet töltöttem eddig a/az (bele)olvasásával? Lehetséges válaszok, pl.: “nulla”, “hallottam már belőle egy idézetet”, “belelapoztam”, “elolvastam”, “újra és újra előveszem és olvasok belőle és tanulmányozom”….stb. Várunk!

A nem Zöld Gellért közösség tagjai számára jelentkezni a [email protected] címre írt levéllel lehet. A beszélgetés internetes elérhetőségét a regisztráltaknak február 20-én délután e-mailben küldjük el.

…. ha lenne előzetes kérdésed, vagy tisztáznivalód, írj bátran a [email protected] címre.

Zöld Gellért Közösség