Advent 1. vasárnapja

Abban az időben Jézus így tanított: Vigyázzatok és virrasszatok! Nem tudjátok, mikor jön el az idő. Az idegenbe induló ember is, amikor otthagyja házát, szolgáira bízza mindenét, és mindegyiknek kijelöli a maga feladatát; a kapuőrnek megparancsolja, hogy virrasszon. Legyetek hát éberek! Mert nem tudjátok, mikor érkezik meg a ház ura: lehet, hogy este, vagy éjfélkor; kakasszóra, vagy reggel. Ne találjon alva benneteket, ha váratlanul megérkezik! Amit nektek mondok, mindenkinek mondom: Virrasszatok! (Mk 13,33-37)

Hirdetés

A múlt heti országos karitász-gyűjtésre templomunkban 394.445 Ft gyűlt össze, a Szent Erzsébet kenyerekért pedig 190.130 Ft adományt adtak a kedves testvérek. Mindenkinek hálásan köszönjük a nagylelkű adományát!

Rorate

Adventben minden héten hétfőtől szombatig – a reggel 7 órai szentmisék helyett – hajnali roráté szentmiséket mondunk templomunkban reggel 6 órakor. Mindenkit bíztatunk arra, hogy vegyen részt ezeken a szentmiséken, ezzel is segítve a lelki megújulást és kifejezve a Jézusra való várakozást. Az első roráté szentmise most hétfőn lesz.

Fekete István – Roráte >>

Gyóntatás rendje

A gyóntatás rendje adventben a következőképpen alakul: hétfőn és pénteken a reggeli és az esti szentmisék alatt, szombaton az esti szentmise alatt, valamint vasárnap minden szentmise alatt.

Még több tudnivaló a bűnbocsánat szentségéről >>

Szentségimádás

Templomunk szentségi kápolnája adventben is minden nap nyitva lesz reggeltől estig. A pénteki szentségimádások a hajnali roráté szentmisék végétől az esti szentmiséig, 17 óráig tartanak. Szentségőrzési időpontokat vállalni a hátsó asztalra kihelyezett lapon lehet.

Adománygyűjtés

A határon túli, külhoni magyar iskoláknak, óvodáknak és gyermek-otthonoknak szánt adományaikat most szerdáig, december 2-ig hozhatják a kedves testvérek a hátsó, jobb oldali gyóntatóhelyiségbe.Tartós élelmiszereket, tartós édességet, valamint tisztálkodási szereket várunk.

Karitász hírek

Advent folyamán az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében kis gyertyákat vihetnek haza a testvérek templomunkból. A gyertyákért adott összeggel helyi karitászunk munkáját, s a karácsonyi ajándékcsomagok készítését támogathatják.

A Katolikus Karitász sajtóközleménye >>

Pásztorjáték

Szeretettel várjuk azoknak a 8 évesnél idősebb gyermekeknek a jelentkezését, akik szívesen részt vennének szereplőként az idei pásztorjátékban, ami a járványhelyzet miatt valószínűleg csak online keretek között fog megjelenni. Az érdeklődők a [email protected] e-mailcímen, vagy ezen a linken vagy a plébánia Facebook oldalán keresztül jelentkezhetnek. 

Liturgikus naptár

Videóüzenet