Évközi 27. vasárnap

Rózsaüzér, Csiszér László, szentségimádás, 72 óra, zenei áhítat, Pákozd

Októberben minden nap közösen imádkozzuk a rózsafüzért templomunkban az esti szentmise előtt fél órával.

Csütörtökön, október 8-án az esti mise után (17:45-től- 20:00-ig) dicsőítő est lesz templomunkban Csiszér László zenekarával. Az eseményre mindenkit szeretettel hívunk és várunk! Ezen a napon a szentmise utáni szentségimádás elmarad.

Pénteken ismét lesz egész napos szentségimádás a szentségi kápolnában a reggeli mise utántól este 9 óráig kihelyezett Oltáriszentséggel, amennyiben csütörtök estig betelik a hátsó asztalra kihelyezett lap, melyen szentségőrzést lehet vállalni. A sekrestyében várjuk olyan „beugró” személyek jelentkezését is, akik rugalmas időbeosztásúak s a pénteki napokon bármikor el tudnak jönni egy-egy időpontban szentségőrzést végezni. Őket, amennyiben egy pénteki napra marad üres időpont kihelyezett lapon üres időpont, csütörtök este hívnánk fel, s kérnénk, hogy jöjjön el másnap az adott időpontban.     

Szombaton, október 10-én, plébániánk is bekapcsolódik a „72 óra kompromisszumok nélkül” programsorozatba. Szeretettel hívunk és várunk minden önkéntes segítőt reggel 9 órára a templom elé, aki kedvet és szolgálatkészséget érez magában ahhoz, hogy a plébániát szépítgesse, illetve rendben tartsa. Mindenkit kérünk, hogy olyan ruhában jöjjön, amit nem sajnál, illetve hozzon magával maszkot, s ebédre elemózsiát. A ministránsoknak ez az alkalom lesz az októberi „ministráns szombat”, úgyhogy őket is várjuk szeretettel!     

Jövő vasárnap, október 11-én az esti szentmise előtt n6-tól a Carmine Celebrat kórus tart egyházzenei áhítatot templomunkban a 19., 20. és 21. század mártírjaira emlékezve. Az áhítat után a kórus énekel az esti szentmisén is.

Előre hirdetjük, hogy október 17-én, szombaton – plébániánk hagyományaihoz híven – kb. 10 órai kezdettel szentmisét mondunk a pákozdi Doni Emlékműnél. Az odajutást lehetőleg mindenki egyénileg oldja meg. Ha valakinek ez nem lehetséges, de szívesen jönne, kérjük, jelezze a sekrestyében, illetve azokat is kérjük hogy jelezzenek, akiknek az autójukban lennének szabad helyek, s másokat is le tudnának vinni.