Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Közösségi élet

Szent István királyunk ünnepe

Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén, 17 órakor a Szent István-bazilika előtt Szentmisével és az Országos Szent Jobb Körmenettel emlékezünk meg első szent királyunkról.

A Mária Út Egyesületet és a Mária Rádió idén is zarándoklatok szervezésével támogatja az augusztus 20-i Szent István-ünnep szebbé tételét. A gyalogos zarándoklat a Mária Rádió budapesti stúdiójától (1133 Budapest, Gogol utca 28.) indul 13 órakor, Székely János szombathelyi megyéspüspök vezetésével, a Szent István Bazilikáig. Ha zarándokcsoporttal érkezne Szent István ünnepére, a következő linken regisztráljon: https://goo.gl/forms/bZIJDTCuoDUup1ir2

A hívek 14 órától – biztonsági átvizsgálást követően – érkezési sorrendben foglalhatják el a helyeket a hívek a kijelölt szektorokban. A szentmisén és a körmeneten a Szent Gellért Plébánia is képviselteti magát. Külön jegy nincs, a Gellért lobogó alatt van a gyülekező 3 órakor.

A szentmise előtt 15 órától változatos program várja a híveket. Köszöntőt mond Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. A rendezvényen hallhatóak lesznek a Sanctus Stephanus Kárpát-medencei versmondó verseny díjazottjai, fellépnek a Szentpéterfai Talentumok és a Csillagszemű Gyermek-táncegyüttes. A műsort Szvorák Katalin Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes ezen alkalomra összeállított népénekének csokra zárja.

A szentmise, majd Szent Jobb-körmenet 17 órakor kezdődik.

Ezen a napon nincs esti szentmise templomunkban.

Vélemény, hozzászólás?