Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Egyéb

Feketeribizli- és málnavásár

A VeddEgyütt! szervezésében a héten feketeribizlit lehet rendelni Petrusz Ferenc nógrádi termelőtől Kemencéről illetve málnát Báránkó Gábortól Varsányból.

A feketeribizli szezonja mindössze néhány napig tart, így feketeribizli-vásárra ezt követően csak jövőre van lehetőség. A feketeribizli 555 Ft/kg-os áron, 10 kg-os kiszerelésben kapható (5.555 Ft/láda). A rekeszek nem elvihetők, ezért kérik, aki feketeribizlit rendel, az hozzon magával rekeszt vagy edényt, amiben hazaviszi a gyümölcsöt. A málna 1475 Ft/kg-os áron kaphatók, 2 kg-os kiszerelésben (2950 Ft/láda).

A feketeribizli permetezés-mentes, gépi betakarítású, ezért javasolt az aznapi felhasználása vagy fagyasztása. Lekvárnak, szörpnek, pálinkának ideális, különösen magas C vitamin tartalma miatt fogyasztása kifejezetten egészséges.

Rendelési időszak vége: 2018.06.18. 8:00, de kérjük, akinek van rá lehetősége, adja le a rendelését minél hamarabb, hogy a termelő számára tervezhetővé váljon a gyümölcs betakarítása! Rendelések átvételének ideje: 2018.06.18. 18:30 – 19:00 (szerda) Az esős időjárás megnehezíti a termés betakarítását, ezért az átvétel időpontja az időjárás függvényében néhány nappal későbbre tolódhat!

Várják minden olyan családi/baráti/ munkahelyi/ gyülekezeti közösség jelentkezését, ahol nagyobb mennyiségű (kb. 100-120 kg) málnára van igény, és megszervezik hozzájuk is a vásárt.

Címlapkép: Pexels.com

Itt lehet rendelni

Vélemény, hozzászólás?