Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Hirdetések

ÉVKÖZI 16. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mk 6, 30-34: Abban az időben az apostolok összegyűltek Jézushoz, és beszámoltak mindarról, amit tettek és tanítottak. Ő így szólt hozzájuk: „Gyertek, menjünk a pusztaságba egy magányos helyre, hogy pihenjetek egy kicsit!” Mert olyan nagy jövés-menés volt körülöttük, hogy még evésre sem maradt idejük. Bárkába szálltak tehát és elmentek egy elhagyatott helyre, hogy magukban legyenek. De sokan látták, amikor elmentek, és sokan megtudták. Erre minden városból gyalog odasiettek, és megelőzték őket. Amikor kiszállt és látta a nagy tömeget, megesett rajtuk a szíve. Olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok. Ezért tanítani kezdte őket sok mindenre.

HIRDETÉSEK:

Augusztus 24-e szombatig nyári, módosított rend szerint vannak a szentmisék templomunkban: hétfőn, szerdán és pénteken reggel 7 órakor, kedden és csütörtökön du. 5 órakor, szombaton pedig este 6 órakor. A vasárnapi miserendben nincs változás: 9-kor, 11-kor és este 6 órakor vannak szentmisék. A templom szentségi kápolnája nyitva van minden nap reggel 8 órától este 6 óráig, vagyis egyéni imádságra bármikor be lehet oda térni az altemplomi bejáraton keresztül. Gyóntatás vasárnaponként a 9-es és a 11-es szentmise között (10 órától 10.50-ig), valamint az esti szentmise előtt van fél 6-tól. Ezeken az időpontokon kívül igény szerint gyóntat a miséző atya a szentmise után, ha valaki jelzi szándékát a sekrestyében.

Szombaton ismét sok lelkes férfi gyűlt össze, hogy a betonozással és kerítésépítéssel közösen folytassuk a plébánia új telekrészének a kialakítását. Hálásan köszönjük mindenkinek a munkáját!

Ma az esti 6-os szentmisében búcsúzunk közösen káplánunktól, Doma atyától, aki három éven keresztül szolgált plébániánkon, most pedig új állomáshelyre vezeti őt a Jóisten. Erre a szentmisére mindenkit szeretettel hívunk és várunk. A szentmise után közös együttlét, agapé lesz a plébánia kertjében, melyhez kérjük, hogy aki teheti, egy tálca süteménnyel járuljon hozzá.

Szerdán kezdetét veszi a plébániai nagytáborunk, melyen kb. 350-en leszünk együtt Sopronban. Imádkozzunk a táborért, a szervezőkért és minden résztvevőért, hogy jól sikerüljenek a programok, s mindenki egészségesen, örömmel, hitében megújulva és növekedve térhessen majd haza.

Pénteken, július 26-án van templomunk főpásztor által kijelölt egyik szentségimádási napja. Ezen a napon egésznapos szentségimádást tartunk templomunkban a reggeli szentmise végétől este 6 óráig, amikor egy rövid imádsággal zárul majd a szentségimádás. Kérjük, hogy iratkozzanak fel a kedves Testvérek egy-egy időpontra a templom főbejáratánál levő kis asztalra kihelyezett lapon, hogy legalább egy valaki biztosan jelen legyen minden időpontban a templomban.

Elkészült plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak a legújabb, nyári száma. A nyomtatott példányok a templom főbejáratánál levő kis asztalról vihetők el. A magazin továbbra is ingyenes, de kérjük, hogy aki teheti, adományával járuljon hozzá a szerkesztési és nyomdai költségekhez. Köszönjük szépen! A magazin digitális formában itt érhető el: GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN

Július 29-én lesz Hollai Antal – egykori albertfalvi plébános – atya halálának 10. évfordulója. A kerek évfordulón szentmisével és az elmélkedéseiből szerkesztett újabb könyv bemutatójával emlékeznek rá a Felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébániatemplomban (1124 Budapest, Apor Vilmos tér 9.) július 29-én, hétfőn este 6 órakor. A könyvbemutató közvetlenül a szentmise után lesz a plébánia közösségi házában. Az alkalomra a szervezők mindenkit szeretettel hívnak és várnak!

Plébániánk cserkészcsapata, az 1049-es Márton Áron Cserkészcsapat szeretettel várja a második osztályt kezdő fiúk és lányok jelentkezését a szeptemberben induló őrsökbe. További információt kapni és jelentkezni itt lehet: JELENTKEZÉS A CSERKÉSZETRE

Minden évben augusztus 20-án ünnepi szentmisével és az Országos Szent Jobb Körmenettel emlékezünk meg első Szent Királyunkról a Szent István-bazilika előtti téren. Ez a több ezer zarándokot vonzó esemény nem jöhetne létre számos önkéntes munkája nélkül. Aki szeretne önkéntesként segíteni, kérjük, hogy jelentkezzen a Főegyházmegyei Hivatalnál az online űrlap kitöltésével: JELENTKEZÉS ÖNKÉNTESNEK AUG. 20-ÁN


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak nyári száma, ami digitálisan itt olvasható: GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy templomunk környékén fizetős a parkolás hétköznaponként reggel 8 és este 6 óra között. Ne feledkezzünk meg a parkolási díj fizetéséről! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései