HÚSVÉT 3. VASÁRNAPJA


„Békesség nektek!”

Abban az időben: Az (Emmauszból visszatért) tanítványok beszámoltak az úton történtekről, meg arról, hogyan ismerték fel Jézust a kenyértöréskor. Míg ezekről beszélgettek, egyszer csak megjelent köztük (Jézus), és köszöntötte őket: „Békesség nektek!” Ijedtükben és félelmükben azt vélték, hogy szellemet látnak. De ő így szólt hozzájuk: „Miért ijedtetek meg, és miért támad kétely a szívetekben? Nézzétek meg kezemet és lábamat! Én vagyok. Tapintsatok meg és lássátok! A szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok, nekem van.” Ezután megmutatta nekik a kezét és a lábát. De örömükben még mindig nem mertek hinni, és csodálkoztak. Ezért így szólt hozzájuk: „Van itt valami ennivalótok?” Adtak neki egy darab sült halat. Fogta és a szemük láttára evett belőle.
Aztán így szólt hozzájuk: „Ezeket mondtam nektek, amikor még veletek voltam. Be kell teljesednie mindannak, amit rólam Mózes törvényében, a prófétákban és a zsoltárokban írtak.” Ekkor megnyitotta értelmüket, hogy megértsék az Írásokat. Majd így folytatta: „Meg van írva, hogy a Messiásnak szenvednie kell, és harmadnap fel kell támadnia a halálból. Nevében megtérést és bűnbocsánatot kell hirdetni Jeruzsálemtől kezdve minden népnek. Ti tanúi vagytok ezeknek. Én meg kiárasztom rátok Atyám ígéretét.” (Lk 24,35-48)

2021. április 18. HÚSVÉT 3. VASÁRNAPJA

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye legújabb járványügyi rendelkezése értelmében templomunkban újra nyilvános szentmiséket tartunk, s visszaállt az eredeti mise- és gyóntatási rend.

A szentmisék rendje: vasárnap 9, 11 és 18 órakor; szombaton 7 és 18 órakor; hétköznap 7 és 17 órakor; Őrmezőn (a „piros iskola” épületében) vasárnap 8 órakor.

A gyóntatás rendje: hétfőtől szombatig a reggeli szentmise után; pénteken 16 órától; szombaton az esti szentmise alatt; vasárnap minden szentmise alatt.

Szentségimádás: hétfőtől szombatig minden nap a reggeli mise végétől 8 óráig; pénteken reggeltől 17 óráig (amennyiben minden időpontra van feliratkozott személy). Kedden és csütörtökön az esti szentmise után rövid vezetett szentségimádást tartunk.

A még mindig fennálló járványhelyzet miatt kérjük, hogy
– mindenki csak egészségesen jöjjön a templomba;
– ha valaki fertőzött, vagy kontakt személy volt, akkor csak negatív teszt birtokában vagy a 10 napos karantén időszak elteltével jöjjön;
– ha valaki nem biztos benne, hogy egészséges-e, akkor inkább maradjon otthon!

A templomban mindenki tartsa be a járványügyi rendelkezéseket: viseljen orrot és szájat elfedő maszkot; fertőtlenítse a kezeit s igyekezzen másoktól minél nagyobb távolságot tartani. A szentmiséken továbbra is mellőzzük a kézfogást, az áldozás pedig csak kézbe lehetséges. A Főegyházmegye rendelkezései szerint továbbra sem kötelező vasárnap templomba menni, éppen ezért egyelőre az online szentmiseközvetítéseket tovább folytatjuk plébániánk YouTube csatornáján.

A plébániai hittanok és közösségi alkalmak továbbra is szünetelnek vagy online módon kerülnek megtartásra. Aki csatlakozni szeretne valamelyik csoporthoz, kérjük, hogy az adott csoport vezetőjénél, vagy Nyiri Szabolcsnál, a közösségek koordinátoránál jelentkezzen.   

Szent Gellért Óvoda szeretettel várja idén is a harmadik életévüket betöltött gyerekeket és szüleik jelentkezését. A katolikus szellemiségű óvoda nem messze van plébániánktól, Kelenföld csendes, kertvárosi övezetében, az Ibrahim utcában. Jelentkezni a szentgellertovoda.hu oldalon lehet április 21-ig.

személyi jövedelemadó bevallásakor kérjük a kedves Testvéreket, hogy rendelkezzenek adójuk szabadon felajánlható 1+1%-áról, s támogassák vele a Magyar Katolikus Egyházat (technikai száma: 0011), valamint plébániánk alapítványát, a „Szent Gellért Plébánia Templomépítő Alapítványt” (adószáma: 18034501-1-43). Köszönjük szépen!

A képhez tartozó alt jellemző üres; adomany-853x1024.jpg a fájlnév

Liturgikus naptár