Advent 2. vasárnapja

Izajás próféta megírta: Íme, elküldöm követemet színed előtt, hogy előkészítse utadat. A pusztában kiáltónak szava: Készítsétek el az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit. János ezért a pusztában hirdette a bűnbánat keresztségét a bűnök bocsánatára. Kivonult hozzá Júdea egész vidéke és Jeruzsálem minden lakója. Megvallották bűneiket, ő pedig megkeresztelte őket a Jordán folyóban. János teveszőrből készült ruhát viselt, csípőjét bőröv vette körül; sáskát és vadmézet evett. Ezt hirdette: „Aki utánam jön, hatalmasabb nálam. Arra sem vagyok méltó, hogy lehajoljak és megoldjam a saruszíját. Én vízzel keresztellek titeket, ő pedig Szentlélekkel keresztel majd meg benneteket!” (Mk 1,1-8)

Hirdetés

Mindenkinek hálásan köszönjük a segítségét, aki tartós élelmiszerrel, édességgel vagy tisztálkodási szerekkel hozzájárult ahhoz, hogy a határon túli gyermekeknek szép legyen a karácsonya. Az összegyűlt adományokat a szervezők pénteken már el is szállították templomunkból.

Jótékonyság

Templomunk hátsó asztaláról még vihető néhány gyertya az „Egymillió csillag a szegényekért” akció keretében. A gyertyákért adott összeggel helyi karitászunk munkáját, s a karácsonyi ajándékcsomagok készítését támogathatják.

Készület

Adventben hétfőtől szombatig – a reggel 7 órai szentmisék helyett – hajnali roráté szentmiséket mondunk templomunkban reggel 6 órakor. A gyóntatás rendje a következő: hétfőn és pénteken a reggeli és az esti szentmisék alatt, szombaton az esti szentmise alatt, valamint vasárnap minden szentmise alatt. Templomunk szentségi kápolnája minden nap nyitva van reggeltől estig. A pénteki szentségimádások a hajnali roráté szentmisék végétől az esti szentmiséig, 17 óráig tartanak. Szentségőrzési időpontokat vállalni a hátsó asztalra kihelyezett lapon lehet.

Adventi készület >>

Advent második vasárnapján folytassuk elmélkedésünket arról, hogyan is készülődünk a karácsonyra, illetve, a családon túl kiket is vonhatunk be az ünnep teremtéstudatos lebonyolításába. Teljes cikk >>

Biztonság

Templomunkban két darab új kézfertőtlenítő adagolót helyeztünk el, egyet a főbejáratnál, egyet pedig a sekrestye előtti folyosón. A készülékek szenzorosak, vagyis ha a kezünket a tartály alá helyezzük, a gép érintés nélkül, automatikusan enged rá fertőtlenítő szert.

Öröm

A vasárnapi szentmise után különleges vendége volt templomunknak sok gyerek örömére.

Szent Miklósról csak tiszta forrásból >>

Liturgikus naptár

Üzenet

Címlapon: Pieter Bruegel: Keresztelő Szent János prédikációja (Szépművészeti Múzeum)