Évközi 33. vasárnap

Abban az időben Jézus a következő példabeszédet mondta tanítványainak: Egy ember egyszer idegenbe készült, ezért összehívta szolgáit és rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek öt talentumot adott, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek kinek rátermettsége szerint, aztán útra kelt. Hosszú idő elteltével megjött a szolgák ura, és számadást tartott velük. Jött, aki öt talentumot kapott: hozott másik ötöt is, és így szólt: „Uram, öt talentumot adtál nekem, nézd, másik ötöt nyertem rajta.” Az úr így válaszolt: „Jól van, te derék és hűséges szolga? A kevésben hű voltál, sokat bízok rád: Menj be urad örömébe?” (Mt 25,14-15.19-21)

Hirdetések

A koronavírus járvány elleni védekezés részeként, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye rendelkezései alapján plébániánkon jelenleg minden közösségi alkalom és hittanóra szünetel. Templomunkban a szentmisék továbbra is meg lesznek tartva és gyóntatás is lesz, de nagyon kérünk mindenkit, hogy fokozottan ügyeljen a biztonsági szabályok betartására! Azon testvéreink, akik a vírus miatt jogosan félnek a közösségben való megjelenéstől, illetve veszélyeztetett helyzetben vannak, az Egyház tanítása szerint mentesülnek a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól. Számukra javasoljuk, hogy kapcsolódjanak be online közvetített szentmisébe. A mai naptól kezdve katolikus szentmisét közvetít a Duna TV is, minden vasárnap 11 órától.   

Templomunk szentségi kápolnája továbbra is minden nap nyitva van reggeltől estig. Éljünk a lehetőséggel, s térjünk be minél többen napközben is találkozni Urunkkal, Jézus Krisztussal. A pénteki napokon továbbra is ünnepélyes szentségimádást tartunk kihelyezett Oltáriszentséggel, de a kijárási tilalom miatt mostantól csak az esti szentmiséig, 17 óráig. Szentségőrzési időpontokat vállalni a hátsó asztalra kihelyezett lapon lehet.

Pénteken, november 20-án ünnepeljük templomunk felszentelésének 15. évfordulóját. (Címlapképünkön) A templomszentelés napja, vagyis a „kisbúcsúnk”, számunkra főünnep, melynek kapcsán kifejezzük templomunk és Egyházunk iránti szeretetünket és hűségünket. Szeretettel várjuk a Testvéreket a szentmisékre.

Szombaton, Krisztus Király vasárnapjának előestéjén 17:00-18:00-ig világméretű szentségimádás lesz az Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Szentórát tartunk templomunkban, de a járvány miatt most az is elegendő, ha otthonainkban imádkozunk ebben az időpontban. Most különösen is fontos, hogy minél többen együtt imádkozzunk a járvány megszűnéséért. Kérjük, hogy aki teheti, regisztrálja magát a NEK honlapján.

Szent Erzsébet napjához kapcsolódóan, jövő szombaton este és vasárnap a szentmisék után – hagyományosan – Erzsébet-kenyér vásárt tartunk. A megáldott kenyerekért jelképes összeget elfogadunk, amellyel helyi karitászunk munkáját támogatják. Országos gyűjtés is lesz a Karitász javára, vagyis a perselypénz teljes összegét erre a célra küldjük. Előre is köszönjük nagylelkű adományaikat!

Jövő vasárnap, Krisztus Király vasárnapján véget ér a szeptembertől tartó ministránsverseny. Az ünnepélyes eredményhirdetés a 9-es szentmisén lesz.  

Az idén is megrendezzük a határon túli, külhoni magyar iskoláknak, óvodáknak és gyermekotthonoknak küldendő karácsonyi gyűjtést. Tartós élelmiszert, tartós édességet, tisztálkodási szereket gyűjtünk. Az adományokat december 2-a, szerdáig hozhatják a hátsó, jobb oldali gyóntatóhelyiségbe.

Liturgikus naptár

Címlapkép: Fehér János (Magyar Kurír)