Szent Jobb körmenet

Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén, 17 órakor a budapesti Szent István-bazilika előtti téren Szentmisével és az Országos Szent Jobb Körmenettel emlékezünk meg első szent királyunkról.

A szentmisét, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia jelenlévő tagjainak koncelebrálásával, Dr. ERDŐ PÉTER bíboros, prímás, érsek úr mutatja be.

„Az idei ünnep különlegesnek ígérkezik, hiszen a 2000. év Nagy Jubileuma után újra elfogadta meghívásunkat Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárka is, aki kiemelt vendégként vesz részt az ünneplésben. Elismeréssel emlékezünk arra, hogy első Apostoli Királyunkat ő avatta szentté az ortodox egyházak számára” – írja Bíboros Főpásztorunk.

Az ünnepi szentmisére szeretettel várja Bíboros úr a Testvéreket. Részvételünkkel, közös imádságunkkal és énekünkkel járuljunk hozzá egyházi és nemzeti ünnepünk méltó megüléséhez.

Szeretnénk, hogy a Szent Gellért Plébánia is egy csoportban képviseltetné magát. Külön jegy nincs, akik szívesen jönnek, jelezzék szándékukat, a Gellért lobogó alatt gyülekezünk, 14.30-tól – biztonsági átvizsgálást követően – érkezési sorrendben foglalhatják el a helyeket a kijelölt szektorokban.

Facebookos vagyok, jelzem a részvételemet 🙂

Ezen a napon templomunkban nincs esti szentmise! A szentmisék rendje: de. 9 és 11 óra.

A 11 órai szentmise után a Szent Istvánról nevezett litánia keretében megkoszorúzzuk szoborkertünkben Első Szent Királyunk mellszobrát.

Vélemény, hozzászólás?