Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Közösségi élet

Ökumenikus imahét

A krisztushívők egységéért végzett ökumeni­kus imahét 2018. január 21-től 28-ig tart. Alap­igéje: „Uram, a jobbod kitűnik erejével…” (Kiv 15,6)

Az imanyolcad országos megnyitó istentiszteletére január 21-én, vasárnap 19.00 órakor kerül sor a Szent István-bazilikában.

Imahét alkalmai kerületünkben

Január 22., hétfő – 18:00 Evangélikus templom (Bocskai út 10.)
Igét hirdet: Huszár Lőrinc O. Ciszt. római katolikus káplán

Január 23., kedd – 18:00 Református templom (Ildikó tér 1.)
Igét hirdet: Kocsis Tamás görögkatolikus káplán

Január 24., szerda – 18:00 Szent Imre Plébánia (Villányi út 25.)
Igét hirdet: Kotán Béla baptista lelkipásztor

Január 25., csütörtök – 18:00 Baptista imaház (Alsóhegy u. 38.)
Igét hirdet: Dr. h.c. Molnár Sándor református lelkipásztor

Január 26., péntek – 18:00 Szent Gellért-templom (Bartók Béla út 149.)
Igét hirdet: Dr. Blázy Árpádné evangélikus lelkész

Az Imahét letölthető füzete: pdf

Minden imahétnek van jellegzetessége. Az imaheti anyagot összeállító karibi testvérek azt kérték, hogy idén egy feltűnő Bibliát vigyünk a templomba és tegyük le a templom/gyülekezeti helyiség kitüntetett helyére. A Szentírási szövegek felolvasása az istentisztelet során végig ebből történjen. Szükség van még három láncra is, amelyeket a szolgálattevők hoznak és a Biblia mellé helyezik. A láncok a rabszolgaság, az emberi méltóságtól való megfosztottság és a rasszizmus kifejező jelképei. A bűn hatalmának jelképei is, amely elválaszt minket Istentől és egymástól. Az istentisztelet során a rabszolgaságot jelképező vasláncot később élőlánccal is helyettesíthetjük, amely kifejezi a lelki közösség kötelékeit és a modern rabszolgaság és az emberségtől való megfosztottság minden formája elleni közös cselekvést. Az egész gyülekezet bevonása ebbe a jelképes cselekedetbe szerves része az istentiszteletnek.

Vélemény, hozzászólás?