Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Hirdetések

ÉVKÖZI 28. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mk 10, 17-30: Abban az időben amikor Jézus útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” Jézus megkérdezte: „Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak az Isten. Ismered a parancsokat: Ne ölj! Ne törj házasságot! Ne lopj! Ne tanúskodj hamisan! Ne csalj! Tiszteld apádat és anyádat!” Ekkor az így válaszolt: „Mester, ezeket mind megtartottam kora ifjúságomtól fogva.” Jézus ránézett és megkedvelte. Ezt mondta neki: „Valami hiányzik még belőled. Menj, add el, amid van, oszd szét a szegények közt, és így kincsed lesz az égben. Aztán gyere és kövess engem!” Ennek hallatára ő elszomorodott, és leverten távozott, mert nagy vagyona volt. Jézus ekkor körülnézett, és így szólt tanítványaihoz: „Milyen nehezen jut be a gazdag az Isten országába!” A tanítványok megdöbbentek szavain. Jézus azonban megismételte: „Fiaim, milyen nehéz bejutni a gazdagoknak az Isten országába! Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” Azok még jobban csodálkoztak, és kérdezgették egymást: „Hát akkor ki üdvözülhet?” Jézus rájuk nézett és folytatta: „Embernek lehetetlen ez, de Istennek nem. Mert Istennek minden lehetséges.”

HIRDETÉSEK:

Hálásan köszönjük mindenkinek a segítségét, aki eljött szombaton és a „72 óra kompromisszumok nélkül” program keretén belül segített abban, hogy plébániánk tisztább és rendezettebb legyen.

Októberben, a Szűzanya hónapjában, közösen imádkozzuk a rózsafüzért templomunkban: hétköznapokon az esti szentmise után fél 6-tól, szombatonként pedig szintén fél 6-tól, az esti szentmise előtt, a Rózsafüzér Társulat vezetésével. Szeretettel hívunk mindenkit, hogy minél többen imádkozzunk együtt a Szűzanya közbenjárását kérve!

A békéért imádkozó csoport következő alkalma lesz kedden este 6 órától a szentségi kápolnában Tarcsai Johanna vezetésével. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, aki fontosnak tartja a békéért való közös imádságot.

A plébániai Karitász csoportnak lesz összejövetele szerdán este 7 órától a plébánia ebédlőjében. Minden tagot és a karitász munkában részt venni kívánó új érdeklődőt szeretettel várnak!

Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a missziók javára. A szentmiséken bedobott perselyadományokat az egyházmegye központjába továbbítjuk.

Jövő vasárnap a 9-es szentmise gitáros lesz. A kóruspróba előtte csütörtökön, 17-én este 6 órától lesz a plébánia ebédlőjében, melyre szeretettel várnak énekelni vágyó új tagokat is.

„Adj már csendességet” címmel Csörsz Rumen István koncertje lesz a tabáni Szent Katalin templomban ma, októbert 13-án este 7 órától. A koncerten Balassi Bálint istenes versei hangzanak majd el lant, koboz, tambura és egyéb hangszerek kíséretében.

Gyermekre vágyók lelkigyakorlata lesz Bárudvarnokon, a Porta Pacis lelkigyakorlatos házban október 25-e és 27-e között. További részletek a kihelyezett plakáton és a program honlapján találhatók: www.joppe.hu


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy templomunk környékén fizetős a parkolás hétköznaponként reggel 8 és este 6 óra között. Ne feledkezzünk meg a parkolási díj fizetéséről! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

Imádság a békéért: szeretnénk, ha egy hónap minden napjára lenne valaki, legalább egy ember, aki vállalja, hogy minden hónap azon napján különösen is imádkozik a békéért. Aki vállalkozik erre, egy táblázatba írhatja be a nevét az adott napra: IMÁDSÁG A BÉKÉÉRT

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései