Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Hirdetések

ÉVKÖZI 27. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mk 10, 2-12: Abban az időben a farizeusok odamentek Jézushoz és megkérdezték: „Szabad-e a férjnek elbocsátania a feleségét?” Próbára akarták ugyanis tenni. Ő azonban kérdéssel válaszolt: „Mit parancsolt nektek Mózes?” Azt felelték: „Mózes megengedte, hogy válólevelet írjunk és elváljunk.” Jézus folytatta: „A ti szívetek keménysége miatt írta nektek ezt a parancsot. Isten azonban a teremtés kezdetén férfit és nőt alkotott. Az ember ezért elhagyja apját, anyját, a feleségéhez csatlakozik, és ketten egy test lesznek. Ettől kezdve többé már nem két test, hanem csak egy. Amit tehát Isten egybekötött, azt ember ne válassza szét.” Otthon tanítványai ismét megkérdezték őt ezzel kapcsolatban. Ezt válaszolta: „Aki elbocsátja feleségét és mást vesz el, házasságtörést követ el ellene. Ha pedig a feleség hagyja el férjét, és máshoz megy, házasságot tör.”

HIRDETÉSEK:

Októberben, a Szűzanya hónapjában, közösen imádkozzuk a rózsafüzért templomunkban: hétköznapokon az esti szentmise után fél 6-tól, szombatonként pedig szintén fél 6-tól, az esti szentmise előtt, a Rózsafüzér Társulat vezetésével. Szeretettel hívunk mindenkit, hogy minél többen imádkozzunk együtt a Szűzanya közbenjárását kérve!

Hétfőn este – a hónap 1. hétfője lévén – gitáros dicsőítő szentségimádást tartunk a kápolnában, ami most a szokásosnál kicsit később, csak 6 órakor fog kezdődni, a rózsafüzér imádság után. A szentségimádás után fél 7-től az imacsoportoknak lesz imaalkalma, illetve ekkorlesz az Imre atya által vezetett „Imaiskola” 1. alkalma is. Mindenkit, aki jelentkezett az imaiskolára, szeretettel várunk hétfőn este fél 7-től!

Szombaton lesz a korábban meghirdetett autóbuszos zarándoklatunk Egerbe. Az indulás reggel 7 órakor lesz a templom elől, a hazaérkezés pedig este 6-7 óra között. A helyek a buszon beteltek, így most már csak várólistára tudunk jelentkezőket fogadni. Aki esetleg jelentkezett, de mégsem tud jönni, azt kérjük, hogy ezt időben jelezze, hogy a helyére más jöhessen. Köszönjük szépen!

Plébániánk idén is csatlakozik a „72 óra kompromisszum nélkül” nemzetközi kezdeményezéshez. Ennek keretében közös kertrendezésre és templomtakarításra hívunk és várunk minden segíteni vágyó iskolást, lelkes fiatalt és idősebb testvért szombaton, október 12-én 10 és 12 óra között a plébániára. Kérjük, hogy az időjárás függvényében mindenki kinti vagy benti tevékenységhez öltözzön. Előre is köszönjük mindenkinek a segítségét!

Környékbeli templombúcsú a héten: a Gellért-hegyi „Sziklakápolna” búcsúja kedden, október 8-án, Magyarok Nagyasszonya főünnepén lesz. Az ünnepi szentmise este 8 órakor kezdődik.

„Adj már csendességet” címmel Csörsz Rumen István koncertje lesz a tabáni Szent Katalin templomban jövő vasárnap, októbert 13-án este 7 órától. A koncerten Balassi Bálint istenes versei hangzanak majd el lant, koboz, tambura és egyéb hangszerek kíséretében.

Gyermekre vágyók lelkigyakorlata lesz Bárudvarnokon, a Porta Pacis lelkigyakorlatos házban október 25-e és 27-e között. További részletek a kihelyezett plakáton és a program honlapján találhatók: www.joppe.hu


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy templomunk környékén fizetős a parkolás hétköznaponként reggel 8 és este 6 óra között. Ne feledkezzünk meg a parkolási díj fizetéséről! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

Imádság a békéért: szeretnénk, ha egy hónap minden napjára lenne valaki, legalább egy ember, aki vállalja, hogy minden hónap azon napján különösen is imádkozik a békéért. Aki vállalkozik erre, egy táblázatba írhatja be a nevét az adott napra: IMÁDSÁG A BÉKÉÉRT

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései