Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Hirdetések

ÉVKÖZI 25. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mk 9, 30-37: Abban az időben Jézus és tanítványai átmentek Galileán. De Jézus nem akarta, hogy valaki megtudja ezt, mert a tanítványait készült oktatni. Ezt mondta nekik: „Az Emberfiát az emberek kezére adják, megölik, de miután megölték, harmadnapra feltámad.” Ők nem értették ezeket a szavakat, de féltek megkérdezni. Ezután Kafarnaumba értek. Amikor már otthon voltak, Jézus megkérdezte tőlük: „Miről vitatkoztatok az úton?” Tanítványai azonban hallgattak, mert az úton egymás közt arról tanakodtak, hogy ki a nagyobb közülük. Leült, odahívta a tizenkettőt, és így szólt: „Ha valaki első akar lenni, legyen mindenki között az utolsó, és mindenkinek a szolgája.” Aztán odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, majd magához ölelte, és ezt mondta nekik: „Aki befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, nem engem fogad be, hanem azt, aki küldött engem.”

HIRDETÉSEK:

Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódóan ma 11 órakor tartjuk a búcsús szentmisét templomunkban, melyen a Carmine Celebrat kórus fog énekelni. A szentmise után szokásos módon agapéra hívunk mindenkit az udvaron. Kérjük a kedves testvéreket, hogy egy-egy tálca süteménnyel járuljanak hozzá a közös ünnepléshez, illetve aki tud, hozzon magával saját tányért, poharat és evőezközt. Köszönjük szépen! Ma a 9-es szentmise utáni agapé elmarad.

Bartl Erzsébet orgonahangversenye lesz templomunkban ma este 7 órától. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Tűz és Fény dicsőítő szentségimádás lesz templomunkban a Cor et Lumen Christi közösség szervezésében hétfőn, szeptember 23-án este 7 órától. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit! (https://www.facebook.com/events/534706899087703/?ref=newsfeed)

Kedden, szeptember 24-én, Szent Gellért püspök ünnepének a napján este ¼ 8-kor lesz szentmise templomunkban az espereskerület papságának a részvételével, melynek végén megkoszorúzzuk Szent Gellért szobrát. 17 órakor nem lesz szentmise!

Újbuda Örmény Önkormányzata szervezésében vetített képes előadás lesz plébániánk nagytermében pénteken, szeptember 27-én az esti szentmise után. A program agapéval zárul majd. Szeretettel várják az érdeklődőket!

Jövő vasárnap az esti 6-os szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért Énekkar közreműködésével.

Szeretettel várjuk a jelentkezőket, új tagokat plébániai hittancsoportjainkba és egyéb közösségeinkbe. A hittancsoportok beosztása itt olvasható: HITTANÓRÁK RENDJE plébániánk egyéb közösségeiről pedig itt olvahat: PLÉBÁNIAI KÖZÖSSÉGEK

Az elsőáldozásra készülő 3. és 4. osztályos gyerekeknek ebben a tanévben Dani atya tart egyéves felkészülést, két csoportban: az egyik csoport alkalmai hétfőnként lesznek du. 5 órától, a másik csoporté pedig csütörtökönként du. 4 órától. Az első alkalmak a szeptember 30.-ai héten lesznek, az elsőáldozás pedig majd 2025 tavaszán.

A bérmálkozásra felkészítő csoportba Imre atya szeretettel várja a 9. osztályos vagy idősebb fiatalok jelentkezését. Az alkalmak keddenként este 6 órától lesznek, az első alkalom október 1-jén. A bérmálás 2025 tavaszán lesz.

A középiskolás, egyetemista és idősebb fiatalok részére több ifjúsági csoport is működik plébániánkon.  Kérjük az újonnan csatlakozni vágyó fiatalokat, hogy Dani atyánál ([email protected]) vagy Imre atyánál ([email protected]) érdeklődjenek a részletekről és a pontos csoportbeosztásról, illetve náluk jelentkezzenek!

A családosok részére kis házas közösségek működnek plébániánkon. Szeretettel várjuk olyan házaspárok jelentkezését, akik még nem tagjai ilyen kis közösségnek, és most szeretnének csatlakozni. Jelentkezni a sekrestyében, vagy Tarcsai Gergelynél lehet ([email protected]).

Imre atya várja azon felnőtt testvérek jelentkezését, akiknek korábban elmaradt az elsőáldozásuk és/vagy a bérmálkozásuk és most szeretnék ezt pótolni, vagy most érdeklődnek a katolikus hit és Egyház iránt és szeretnének megkeresztelkedni. Amennyiben többen is jelentkeznek, csoport indul majd számukra október elejétől, melynek alkalmai hétfőnként lesznek este 8 órától. Ha valakinek van olyan ismerőse, aki még nem jár közénk, de érdekelné egy ilyen lehetőség, bátran szóljunk neki erről a csoportról.

Imre atya ebben a tanévben új imacsoportot indít „imaiskola” címmel, melybe szeretettel várja mindazokat, akik szeretnének fejlődni az imádságban különböző imamódokat kipróbálva, és akik vállalják, hogy az alkalmakon rendszeresen részt vesznek. Az imaiskola 6 alkalmas lesz, a hónapok 1. és 3. hétfőjén este fél 7-től. Az első alkalom október 7-e.  Kérjük, hogy az érdeklődők előre jelentkezzenek a sekrestyében vagy Imre atyánál személyesen ([email protected]).

Plébániai autóbuszos zarándoklatot szervezünk Egerbe október 12-én, szombaton, Imre atya vezetésével. A felújított székesegyház és az érseki palota megtekintésén túl a programban lesz szentmise és közös imádság, valamint közös ebéd és séta is Eger belvárosában. Az indulás reggel 7 órakor lesz a templom elől, a hazaérkezés pedig este 6-7 óra körül. A teljes részvételi díj, mely az utazás, a belépők és az ebéd árát is tartalmazza, kb. 12.000 Ft fejenként, de a plébánia támogatásával a résztvevőktől 10.000 Ft-ot kérünk csak. A zarándoklatra jelentkezni a sekrestyében vagy a plébániai irodában lehet. Szeretettel várunk mindenkit, de kérjük, vegyék figyelembe, hogy az út során gyalogolnunk is kell majd valamennyit.

KATTÁRS, vagyis Katolikus Társadalmi Napok rendezvény lesz Budapesten hétvégén, szeptember 27-e péntek és 29-e vasárnap között. A program a hirdetőtáblán és honlapunkon is olvasható. A rendezvénysorozat keretén belül véradásra hívnak mindenkit a szervezők a Központi Papnevelő Intézet épületébe (1053 Budapest, Papnövelde utca 7.) pénteken, szeptember 27-én déltől este 6 óráig. Aki teheti, éljen ezzel a lehetőséggel!


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN:

Megjelent plébániánk újságjának, a Gellértesítő Magazinnak nyári száma, ami digitálisan itt olvasható: GELLÉRTESÍTŐ MAGAZIN

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy templomunk környékén fizetős a parkolás hétköznaponként reggel 8 és este 6 óra között. Ne feledkezzünk meg a parkolási díj fizetéséről! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

Imádság a békéért: szeretnénk, ha egy hónap minden napjára lenne valaki, legalább egy ember, aki vállalja, hogy minden hónap azon napján különösen is imádkozik a békéért. Aki vállalkozik erre, egy táblázatba írhatja be a nevét az adott napra: IMÁDSÁG A BÉKÉÉRT

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései