Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Hirdetések

ÉVKÖZI 29. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mk 10, 35-45: Abban az időben Zebedeus fiai, Jakab és János odamentek Jézushoz, és ezt mondták: „Mester, szeretnénk, ha megtennéd nekünk, amit kérünk.” Ő megkérdezte: „Mit kívántok, mit tegyek nektek?” Ezt felelték: „Add meg nekünk, hogy egyikünk a jobbodon, másikunk a bal oldaladon üljön a te dicsőségedben.” Jézus így válaszolt: „Nem tudjátok, mit kértek. Tudtok-e inni a kehelyből, amelyből én iszom, vagy meg tudtok-e keresztelkedni a keresztséggel, amellyel én megkeresztelkedem?” Azt felelték: „Meg tudjuk tenni!” Jézus így folytatta: „A kehelyből, amelyből én iszom, ti is inni fogtok, s a keresztséggel, amellyel megkeresztelkedem, ti is megkeresztelkedtek. De hogy a jobb és bal oldalamon ki üljön, azt nem én döntöm el. Az a hely azokat illeti, akiknek készült.” Amikor a többi tíz ezt hallotta, megnehezteltek Jakabra és Jánosra. Ezért Jézus odahívta őket magához, és így szólt hozzájuk: „Tudjátok, hogy akiket a világ urainak tartanak, azok zsarnokoskodnak a népeken, és vezető embereik éreztetik velük hatalmukat. De közöttetek ez ne így legyen. Ha valaki közületek ki akar tűnni, legyen a szolgátok, és ha valaki közületek első akar lenni, legyen mindenkinek a szolgája. Hisz az Emberfia nem azért jött, hogy szolgáljanak neki, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.”

HIRDETÉSEK:

Ma, missziós vasárnapon, a katolikus templomokban országos gyűjtést tartanak a missziók javára. A szentmisék perselyadományait az egyházmegye központjába továbbítjuk.

A mai napon (vasárnap) szeretettel hívunk mindenkit – fiatalokat, családosokat és idősebbeket is egyaránt – a 9-es szentmise után nemcsak agapéra, hanem „gardróbcserére” is, melynek során használt, de jó állapotú ruhákat és cipőket lehet válogatni a nagyteremben. A részvétel ingyenes, mindenkit biztatunk, hogy nézzen körül a nagyteremben!

Októberben, a Szűzanya hónapjában, közösen imádkozzuk a rózsafüzért templomunkban: hétköznapokon az esti szentmise után fél 6-tól, szombatonként pedig szintén fél 6-tól, az esti szentmise előtt, a Rózsafüzér Társulat vezetésével. Szeretettel hívunk mindenkit, hogy minél többen imádkozzunk együtt a Szűzanya közbenjárását kérve!

Hétfőn este a szentmise és rózsafűzér imádság után gitáros dicsőítő szentségimádást tartunk a kápolnában este 6 órától, majd fél 7-től az imacsoportoknak lesz imaalkalma, illetve az Imre atya által vezetett „Imaiskola” 2. alkalma is.

A héten csütörtökön kivételesen elmarad a felnőtt hittan (bibliaóra).

Pénteken, október 25-én a 17 órai szentmise utáni rózsafűzér imádságot férfi testvéreink fogják vezetni, mely alkalomra különösen is hívjuk most őket.

Jövő vasárnap az esti 6-os szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért Énekkar közreműködésével.

Halottak napjához kapcsolódóan szombattól, október 26-tól november 3-a vasárnapig temetőnk reggel 7-től este 8 óráig lesz nyitva. November 1-jén, pénteken, Mindenszentek parancsolt főünnepén vasárnapi miserendet tartunk és a misék alatt gyóntatunk is. Az esti szentmise után 19 órakor gyertyás imádság, lucernárium lesz az udvaron, a temetők bejárata előtt. Ezen a pénteki napon a szokásos egésznapos, valamint az esti közösségi szentségimádás kivételesen elmarad. November 2-án, szombaton, halottak napján a templomban reggel 7-kor és este 6 órakor lesz szentmise, de ezeken kívül tartunk egy szentmisét az altemplomban is du. 4 órakor, amit a temetőnkben eltemetett elhunytakért ajánlunk fel. Du. 5 órakor engesztelő imaóra és rózsafűzér imádság lesz a templomban a Rózsafűzér Társulat tagjainak vezetésével.


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy templomunk környékén fizetős a parkolás hétköznaponként reggel 8 és este 6 óra között. Ne feledkezzünk meg a parkolási díj fizetéséről! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

Imádság a békéért: szeretnénk, ha egy hónap minden napjára lenne valaki, legalább egy ember, aki vállalja, hogy minden hónap azon napján különösen is imádkozik a békéért. Aki vállalkozik erre, egy táblázatba írhatja be a nevét az adott napra: IMÁDSÁG A BÉKÉÉRT

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései