Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Hirdetések

ÉVKÖZI 26. VASÁRNAP

EVANGÉLIUM:

Mk 9, 38-43.45.47-48: Abban az időben János apostol így szólt Jézushoz: „Mester, láttunk valakit, aki a te nevedben ördögöket űz ki, de nem tart velünk. Megtiltottuk neki, mert nem követ minket.” Jézus ezt válaszolta: „Ne tiltsátok meg neki! Aki a nevemben csodát tesz, nem fog egykönnyen szidalmazni engem. Aki nincs ellenünk, velünk van. Aki inni ad nektek akár csak egy pohár vizet is az én nevemben – azért, mert Krisztuséi vagytok –, bizony, mondom nektek, nem marad jutalom nélkül. De aki megbotránkoztat egyet is e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb volna annak, ha malomkövet kötnének a nyakára és a tengerbe dobnák. Ha a kezed megbotránkoztat, vágd le. Jobb csonkán bemenned az életre, mint két kézzel a kárhozatra jutnod, az olthatatlan tűzre. Ha a lábad megbotránkoztat, vágd le. Jobb sántán bemenned az életre, mint két lábbal a kárhozat olthatatlan tüzére kerülnöd. Ha a szemed megbotránkoztat, vájd ki. Jobb fél szemmel bemenned az Isten országába, mint két szemmel a kárhozatra jutni, ahol a férgük el nem pusztul, és a tüzük ki nem alszik.”

HIRDETÉSEK:

Hálásan köszönjük a segítségét mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak ahhoz, hogy az idei templombúcsúnkat szépen és méltón ünnepelhessük meg.

Ma az esti 6-os szentmise gitáros lesz, a Szent Gellért Énekkar közreműködésével.

Szeretettel várjuk a jelentkezőket, új tagokat plébániai hittancsoportjainkba és egyéb közösségeinkbe. A hittancsoportok beosztása itt olvasható: HITTANÓRÁK RENDJE plébániánk egyéb közösségeiről pedig itt olvahat: PLÉBÁNIAI KÖZÖSSÉGEK

Az elsőáldozásra felkészítő csoportoknak a héten lesz az első alkalma (hétfőn du. 5 órától vagy csütörtökön du. 4 órától), illetve a bérmálkozásra készülő fiatalokat is ezen héten várjuk először, kedden este 6 órakor. Aki még nem jelentkezett, de szeretne ebben a tanévben elsőáldozó lenni vagy bérmálkozni, az most még jelentkezhet.

A középiskolás, egyetemista és idősebb fiatalok részére több ifjúsági csoport is működik plébániánkon.  Kérjük az újonnan csatlakozni vágyó fiatalokat, hogy Dani atyánál ([email protected]) vagy Imre atyánál ([email protected]) érdeklődjenek a részletekről és a pontos csoportbeosztásról, illetve náluk jelentkezzenek!

A családosok részére kis házas közösségek működnek plébániánkon. Szeretettel várjuk olyan házaspárok jelentkezését, akik még nem tagjai ilyen kis közösségnek, és most szeretnének csatlakozni. Jelentkezni a sekrestyében, vagy Tarcsai Gergelynél lehet ([email protected]).

Imre atya várja azon felnőtt testvérek jelentkezését, akiknek korábban elmaradt az elsőáldozásuk és/vagy a bérmálkozásuk és most szeretnék ezt pótolni, vagy most érdeklődnek a katolikus hit és Egyház iránt és szeretnének megkeresztelkedni. Amennyiben többen is jelentkeznek, csoport indul majd számukra október elejétől, melynek alkalmai hétfőnként lesznek este 8 órától. Ha valakinek van olyan ismerőse, aki még nem jár közénk, de érdekelné egy ilyen lehetőség, bátran szóljunk neki erről a csoportról.

Imre atya ebben a tanévben új imacsoportot indít „imaiskola” címmel, melybe szeretettel várja mindazokat, akik szeretnének fejlődni az imádságban különböző imamódokat kipróbálva, és akik vállalják, hogy az alkalmakon rendszeresen részt vesznek. Az imaiskola 6 alkalmas lesz, a hónapok 1. és 3. hétfőjén este fél 7-től. Az első alkalom október 7-e.  Kérjük, hogy az érdeklődők előre jelentkezzenek a sekrestyében vagy Imre atyánál személyesen ([email protected]).

Októberben, a Szűzanya hónapjában, közösen imádkozzuk a rózsafüzért templomunkban: hétköznapokon az esti szentmise után fél 6-tól, szombatonként pedig szintén fél 6-tól, az esti szentmise előtt. Az első alkalom október 1-jén, kedden lesz. Mivel most szombat elsőszombat lesz, ezért du. 5 órától lesz engesztelő imaóra, melynek keretén belül imádkozzuk a rózsafüzért is.

A békéért imádkozó csoport következő alkalma lesz most kedden este 6 órától a szentségi kápolnában Tarcsai Johanna vezetésével. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit, aki fontosnak tartja a békéért való közös imádságot.

A héten elsőpéntek lesz. Gyóntatás lesz a reggeli szentmise után, az esti szentmise előtt fél 5-től, valamint az esti szentmise alatt is. Az egésznapos csendes szentségimádás mellett este 8-tól 9-ig elsőpénteki közösségi, vezetett szentségimádás is lesz a kápolnában a Rózsafüzér Társulat tagjainak közreműködésével. Erre, attól függetlenül, hogy az alkalmat plébániánk egy konkrét közössége vezeti, természetesen mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

Ministránsok kirándulása lesz szombaton, október 5-én. Ezzel kapcsolatos további információ Dani atyától, valamint a ministráns csapat levelezőlistáján kapható.

Plébániai autóbuszos zarándoklatot szervezünk Egerbe október 12-én, szombaton, Imre atya vezetésével. A felújított székesegyház és az érseki palota megtekintésén túl a programban lesz szentmise és közös imádság, valamint közös ebéd és séta is Eger belvárosában. Az indulás reggel 7 órakor lesz a templom elől, a hazaérkezés pedig este 6-7 óra körül. A teljes részvételi díj, mely az utazás, a belépők és az ebéd árát is tartalmazza, kb. 12.000 Ft fejenként, de a plébánia támogatásával a résztvevőktől 10.000 Ft-ot kérünk csak. A zarándoklatra jelentkezni a sekrestyében vagy a plébániai irodában lehet. Szeretettel várunk mindenkit, de kérjük, vegyék figyelembe, hogy az út során gyalogolnunk is kell majd valamennyit.

Előre hirdetjük, hogy a „72 óra kompromisszumok nélkül” program részeként közös kertrendezésre és templomtakarításra hívunk mindenkit, aki nem megy az egri zarándoklatra, de szeretne segíteni, október 12-én, szombaton fél 10-től a plébániára. A jó hangulatról majd gondoskodunk, előre is köszönjük mindenkinek a segítségét!

Gyermekre vágyók lelkigyakorlata lesz Bárudvarnokon, a Porta Pacis lelkigyakorlatos házban október 25-e és 27-e között. További részletek a kihelyezett plakáton és a program honlapján találhatók: www.joppe.hu

Környékbeli templombúcsúk a héten: az Albertfalvi Szent Mihály-templom búcsús szentmiséje ma, szeptember 29-én lesz este 1/4 8-kor; a Gazdagréti Szent Angyalok-templomban pedig a közös espereskerületi búcsús szentmise október 2-án, szerdán este negyed 8-kor lesz. Ha időnk engedi, vegyünk részt minél többen ezeken az ünnepi szentmiséken!


LITURGIKUS REND:

Az aktuális heti liturgikus rend templomunkban: Liturgikus rend

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK:

Plébániánk eseménynaptára, melyben megtalálhatók a különböző közösségi programok, itt tekinthető meg: Plébániai eseménynaptár

TAKI:

Az aktuális rejtvény a következő vasárnapi 9-es szentmisére, amit a gyerekek a mise kezdete előtt dobhatnak be a szentély előtt kihelyezett dobozba: TAKI

ÁLLANDÓ HIRDETÉSEINK:

Szeretettel tájékoztatunk mindenkit, hogy templomunk környékén fizetős a parkolás hétköznaponként reggel 8 és este 6 óra között. Ne feledkezzünk meg a parkolási díj fizetéséről! Részletek: parkolas.ujbuda.hu

Szeretettel ajánljuk midendenkinek a figyelmébe plébániánk adok-veszek Facebook csoportját, a „Szent Gellért Plébánia Aprót”, melyet a ZöldGellért teremtésvédelmi csoportunk azzal a céllal hozott létre, hogy segítsük a számunkra feleslegessé vált tárgyak új helyre kerülését, s egyben a Föld zöldebbé tételét. A csoporthoz lehet jelentkezni, bővebb információ pedig itt olvasható.

Imádság a békéért: szeretnénk, ha egy hónap minden napjára lenne valaki, legalább egy ember, aki vállalja, hogy minden hónap azon napján különösen is imádkozik a békéért. Aki vállalkozik erre, egy táblázatba írhatja be a nevét az adott napra: IMÁDSÁG A BÉKÉÉRT

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hasznos honlapot működtet bizdramagad.hu címen, amely segítséget kíván nyújtani mindenkinek, aki a családi élet, a párkapcsolat, a szexualitás vagy a gyermeknevelés terén problémákkal küszködik. Szeretettel ajánljuk ezt a honlapot és szolgálatot minden érdeklődőnek!

RÉGEBBI HIRDETÉSEINK (ARCHÍVUM):

Plébániánk hirdetései