Járványveszély miatti változások – Összefoglaló (frissítve 03.22-én)

A járvány terjedésének megelőzése érdekében a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kötelező érvényű rendelkezést adott ki, a plébániánkat érintő változásokat itt találják!

A dokumentum elrendeli, hogy a járvány miatt templomainkban függesszük fel a nyilvános liturgiák végzését egészen addig, míg más rendelkezés nem születik. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a papok misézhetnek, de sine populo, vagyis a nép részvétele nélkül. Ezekre a szentmisékre intentiót (miseszándékot) továbbra is – igény szerint – felvehetünk.

Szentmisék rendje

Vasárnap:

  • 9.00 22-én Káplán atya, 29-től angol nyelvű szentmise (Charles atya)
  • 11.00 Plébános atya;
  • 18.00 Káplán atya.

Köznap:   

  • 7.00 csendes mise (orgona nélkül)
  • 17.00 orgonás szentmise

Szombat:

  • 7.00 csendes mise (orgona nélkül)
  • 18.00 (előesti mise magyar nyelvű – Charles atya).

A szentmiséket honlapunkon és facebook oldalunkon lehet figyelemmel kísérni. Vasárnap délelőtt 11 órakor és este 6 órakor lesznek szentmisék. Asztali számítógépen, laptopon itt látható jobb oldalon a cikk mellett, aki telefonon nézni, görgessen kicsit lentebb. Vagy itt:

Igaz, szentmiséinket sine populo végezzük, miseszándékot (intentio) ezekre a misékre is – igény szerint – felveszünk. Elektronikus ügyintézés esetén a miseszándék megajánlott adományát (csendes mise 1.500 Ft orgonás mise 3.300 Ft) a plébánia bankszámlájára kérjük befizetni, az azonosítás végett név és időpont és a szándék megjelölésével.

A vasárnapi perselybevételek elmaradnak, adományokat köszönettel elfogadunk.

Bankszámlaszámunk: 11711034-20021290

Közösségi programok

Minden program (rózsafüzér, keresztút, hittan, közösségi programok, lelki nap, koncertek) az MKPK rendelkezése alapján szünetel a plébánián. Az április 1-re hirdetett képviselő-testületi gyűlés elmarad!

Betegek látogatása

A betegek húsvéti gyónását-áldozását nem tudjuk megtartani. Betegek kenetét rendkívüli esetben a Kormány által előírt higéniai rendelkezések alapján (védőöltözék, maszk stb.) kiszolgáltatjuk. Ha mindezek nem állnak rendelkezésre – sajnálattal – de nem tudjuk kiszolgáltatni.

Szentségimádás

Az egész napos szentségimádás a Márton Áron kápolnában változatlan (8-tól 17-ig). A kápolna az urnatemető bejárata felől megközelíthető. Ügyeljünk az egymás közötti távolságra.

Urnatemető hírei

Urnatemetőnk nyitva tartási ideje továbbra is: 8 – 18.00 óráig.

A temetéseket továbbra is a szokott módon végezzük.

Elektronikus ügyintézés

A járványveszélyre való tekintettel irodáinkban elektronikus ügyintézést is bevezettünk. Így kérjük, amennyiben lehetséges, az ügyintézésnek ezt a módját részesítsék előnyben.

Az urnairoda hétfőtől péntekig 10-16.30-ig telefonon, illetve e-mail-en is elérhető.

A plébánia iroda hétfőtől péntekig 10-16.30-ig érhető el.

Élelmiszergyűjtés

A Katolikus Karitász az idei nagyböjtben is tartós élelmiszergyűjtést hirdet. Ez jó alkalom arra, hogy a nehéz gazdasági helyzetben lévő szegény családokon segítsünk. A hozott élelmiszert a Márton Áron kápolna előterében gyűjtjük. Időnként elvisszük onnan. Előre is köszönjük a Testvérek adakozását.

Veddegyütt vásárok

A Veddegyütt vásárok meg lesznek tartva. Aki nem akar boltba menni vásárolni, itt is tud rendelni. Termékek: Zöldség és gyümölcs, borok, sajtok, méz, lekvár, szörp, fűszerek, füstölt és szárnyas hús.

Ajánlott olvasnivalók, tudnivalók

Facebook csoportunk nyitva

Várunk facebook csoportunkba, ha szeretnél a testvérekkel beszélgetni.

Az aktuális információk honlapunkon olvashatók.