Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Közösségi élet

Justo Lofeudo atya templomunkban

Justo Antonio Lofeudo atya a Legszentebb Oltáriszentség Misszionáriusainak Közösségéből a jövő héten Budapestre látogat. Templomunkban (14-én) jövő vasárnap a 11 órai szentmisén ő lesz vendégünk és osztja meg gondolatait az örökimádás döbbenetes átalakító erejéről a homília keretében. Számtalan csoda személyes tanúja. Ez a találkozás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítő alkalma.

Justo Antonio Lofeudo tanúságtételekkel színesített előadást tart a szentségimádás fontosságáról, gyümölcseiről, így ébresztve mindnyájunkban kedvet és vágyat az Úrral való mélyebb és bensőségesebb kapcsolat megélése után.

A 76 éves argentin származású pap a Legszentebb Eucharisztia Misszionáriusai szerzetesközösség egyik alapítója, az Örökimádás apostola.

A manapság az örökimádás minél több helyen való meghonosításával foglalkozó szerzetes egykor évekre eltávolodott az Egyháztól, de amikor belefáradt az ateizmusba, akkor azzal szembesült, hogy az élet alapvető kérdéseire csak a Jézus Krisztussal való találkozása adott választ. Első alkalommal Martin Luca olasz származású amerikai paptól hallott a szentségimádásról, amikor még Argentínában rádióriporterként interjút készített vele e témáról. A beszélgetés hatására három örökimádási kápolna nyílt Buenos Airesben, Justo Lofeudo pedig annyira elkötelezte magát, hogy erre tette fel életét.

„Az örökimádás ajándék Istentől a mai kor számára” – mondja a szerzetes, aki szerint Isten az Eucharisztiában való jelenléte által formálni akar minket, és életünk, környezetünk valóban megváltozik ennek hatására. Padre Lofeudo nemzetközi tapasztalatai alapján úgy látja, hogy kevésbé vallásosak, sőt más vallásúak is elkezdték látogatni az Oltáriszentséget, és megtapasztalták, hogy ott jelen van valaki. Megtapasztalták továbbá ezzel a jelenléttel együtt a békét és a szeretetet is. A szentségimádási kápolnában minden zaj nélkül változtat jobbá bennünket Isten. Ő ezt akarja adni nekünk ebben a zajos mai világban.

Az előadás koordinátora és társszervezője a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága (www.iec2020.hu)

Vélemény, hozzászólás?