Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Közösségi élet

Ez történt cserkészeinkkel a nyáron

Ha még nem hallottál rólunk, haladj a következő bekezdésre! Ha már igen, akkor is! Ha érdekel, tetszik és 4.-5. osztályos vagy, gyere el (3.-os fiúk is jöhetnek)!

Minden tanév végén véget érnek az őrsi foglalkozások. Ilyenkor a hajrában üdítő nap a próba. Mint a neve is mutatja, a tudást, az év során szerzett ismereteket „teszteljük”, mindezt játékok formájában egy kirándulás során. A Szurikáta őrs a nyakkendőhöz szükséges kiscserkész próbát tette le, míg a nagyobbak egy év végi összefoglalót.

Még meg sem száradtak a bakancsok, indultunk a csapattáborba. Bakonybél nincs nagyon messze, de minden „ott vagyunk már???” kérdéssel távolabbnak tűnt. A táborba érkezve egy eligazítás után az árnyékos erdőben nekiláttunk a csalános felszámolásának, sátrak felállításának. Fordítva felrakott ponyva, ismeretlen sátortípus, kiirthatatlanul gazos talaj és megannyi más nehézség ellenére elkészültünk estére, így rápihenhettünk a táborra. Volt egész délutános számháború, kézműves, meglepetés mise, kirándulás, sportnap és olimpia. A programokat Szent László történetei alapozták meg. Így tört ki pestisjárvány a kirándulás előtt és rettegett mindenki a fertőzést jelentő kupak felvillanásától-ugye mennyivel érdekesebb így a kupakos gyilkos játék?! Ugyanígy László és Salamon küzdelme adott keretet a sportnapnak, később az olimpia is lovagi tornává nemesült. Ezen a programon a Csikóhal őrs lett a korosztályos győztes, illetve a Csukákkal közös csapatuk fociban döntős. Ha lett volna aranyosság-szám, azt biztos a Szurikáták nyerik.

A tábor legünnepibb része az avatás, amelyen a szülők is részt vettnek. Aki sikeresen próbázott, itt tehet ígéretet vagy fogadalmat, és itt kapta meg a nyakkendőjét.

A júliusi cserkész-sorozat a plébániai táborban tartott tűzzel és délelőtti játékkal ért véget. Itt a plébániai nagytábor lakói egy hamisítatlan cserkész-tábortűz részesei lettek, a hittanos tábor lakói pedig egy délelőttre cserkész-bőrbe bújhattak.

Czike Flóra

Vélemény, hozzászólás?