Évközi 19. vasárnap

Szombaton, augusztus 15-én Nagyboldogasszony ünnepe lesz, ami parancsolt ünnep, vagyis a szentmisén való részvétel kötelező. Templomunkban ezen a napon ünnepi miserendet tartunk: 9; 11 és este 6 órakor lesznek a szentmisék.

Szintén ezen a napon, szombaton lesza Budavári Nagyboldogasszony (Mátyás) templom búcsúja. Süllei László plébános úr szeretettel vár mindenkit a 19 órakor kezdődő ünnepi szentmisére.

Előre hirdetjük, hogy augusztus 20-án, Szent István király ünnepén a Szent István Bazilikában délután 5 órakor kezdődő ünnepi szentmise a koronavírus-fertőzés elleni hatósági korlátozások miatt idén zártkörű lesz, melyen csak meghívottak vehetnek részt, a körmenet pedig elmarad. A szentmisét online követhetjük majd a Duna Televízió vagy a Magyar Katolikus Rádió adásán keresztül. Templomunkban ezen a napon 9 és 11 órakor lesznek a szentmisék. A 11 órai mise után szoborkertünkben megkoszorúzzuk első szent királyunk szobrát.

Augusztus 23-án, vasárnap, a 11 órai szentmisében lesz Imre atya plébánosi eskütétele. Az ünnepi szentmisére mindenkit szeretettel várunk!

Augusztus hónapban a gyóntatás rendje a következőképpen alakul templomunkban: pénteken és szombaton az esti szentmise alatt, vasárnap pedig az összes szentmise alatt. Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy éljenek ezekkel a lehetőségekkel!