Carmine Celebrat Kórus

A közösség tagjai: Énekesek, zenészek

A Carmine Celebrat Kórus templomunkban lát el zenei és énekes szolgálatot alkalmanként, leginkább a nagy ünnepeinken, a 11-es szentmiséken. Klasszikus egyházi műveket, misetételeket éneklünk. Szeretettel várjuk kórusunkba az új tagokat! Ha tudsz egy kicsit kottát olvasni és szeretsz énekelni, neked is a közösségünkben van a helyed!

Összejövetelek időpontja és helye: Minden hétfőn és csütörtökön – rövid teaszünettel egybekötött – kóruspróba 18:00-tól 20:30-ig az altemplomi Boldog Özséb teremben.

A kórus vezetője: Zimányi István karnagy ([email protected])


A Carmine Celebrat Kórus neve annyit jelent: „Dalban dicsőítve”. Kodály Zoltán zenéje, hite, tudása, pedagógusi munkája, népéhez való hűsége előtt meghajolt a világ. S hazájának is prófétája lett. Ő írta: „Van a léleknek egy olyan tartománya, amelyet csak a zene tud kifejezni, semmi más.”

Te is szeretsz énekelni és esetleg tudsz egy kicsit kottát is olvasni? Akkor Téged is várunk közösségünkbe, minden hétfőn és csütörtökön este 6 órától fél 9-ig, egy beszélgetős teaszünettel egybekötött éneklésre az altemplomban lévő Boldog Özséb terembe.

„Lehet élni zene nélkül. A sivatagon át is vezet út. De mi, akik azon fáradozunk, hogy mindenki kezébe kapja a jó zene kulcsát, s vele a rossz zene elleni talizmánját, azt akarjuk, senki ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos kerteken.”
(Kodály Zoltán)

Bővebben >>