Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Közösségi élet

Egymillió csillag a szegényekért

Tizedik alkalommal szervezi meg az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót hazánkban Katolikus Karitász. December 3. és 10. között több mint 200 helyszínen lobbannak fel a szolidaritás kis lángjai.

A már hagyományosnak számító jótékonysági akciót több mint kétszáz helyszínen rendezik meg országszerte. Idén az egy hétig tartó rendezvénysorozat alkalmával minden nap egy kiemelt program is megrendezésre kerül, amely során színes programokra, jótékonysági koncertekre és közösségi gyertyagyújtásokra várják az érdeklődőket, a segíteni szándékozókat.

Több helyszínen – főtereken, adventi vásárokban, templomok előtt – a karitász önkéntesei a járókelőkkel együtt mécsesekből szívet, vagy a Karitász jelét, a lángoló keresztet formálják majd meg, amely a nélkülözőkkel való sorsvállalást jelképezi.

Plébániánkon is van lehetőség bekapcsolódni a kezdeményezésbe és a hívek lehetőségeikhez mérten adományokkal hozzájárulnak a rászorulók megsegítéséhez. A gyertyákért felajánlott adományokból összegyűlt pénzt a Karitász a hátrányos helyzetűek téli megsegítésére fordítja. Ételosztások, élelmiszercsomagok, kályhák és tűzifa nyújt majd valódi segítséget családok százainak.

Még a december 10-i szentmisén lehet vásárolni gyertyát templomunk kistermében.

Vélemény, hozzászólás?