Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
EgyébTemplom

A Carmine Celebrat Kórus hírei

A kórus a Burgundiai Buxtehude Kórus meghívására júliusban egy hetet Franciaországban töltött.

Miután a két együttes hangzását összecsiszolták, részben önállóan, részben közösen a meghívó kórussal két templomban adtak egyházzenei hangversenyt. A programot Lyoni kirándulás, illetve a környék sok román és gótikus templomának, híres kastélyainak meglátogatása tette még színesebbé, de nem maradt el a borospincében való kóstolgatás és éneklés.

A Macon Infos fotókkal közölt terjedelmes méltatása a kórus facebook oldalán olvasható: „A nagy hőség ellenére nagyon sokan elfogadták a meghívást, szakértő, minőségi  komolyzenei estet  kereső közönség várta a díszvendég Carmine Celebrat Kórus részvételét.”

„Az elvarázsolt közönség vallásos áhitatban hallgatta a két énekkar közös előadásában César Franck, Gabriel Fauré, Kodály Zoltán. Liszt Ferenc műveit. A szívből jövő visszahívó vastapsnak hála, tovább tarthatott ez a különleges este.”

Itthon szeptember 22-én a 11 órás templombúcsús ünnepi szentmisén Mozart Missa Brevise, október 6-án délután 4 órakor vértanúinkra emlékezve többek között J.S.Bach Gottes Zeit  kezdetű kantátáját szólal meg a Szent Gellért-templomban.

Szeptember másodikától új énekeseket is várnak közösségükbe. Jelentkezni a próbákon lehet hétfőn és csütörtökön 6 órakor az alagsorban lévő Boldog Özséb teremben.