Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Egyéb

Karácsonyi vásár

Vásár időpontja december 14. 15:15-16:00

A héten a szokásos zöldség-gyümölcs és húsáru mellett rengeteg ünnepváró termelői termékkel bővült a veddegyütt vásár választéka. Az idei évben még december 21-én lesz termelői vásár a szokásos kínálattal, majd az Ünnepek után ismét a heti vásárokkal jelentkeznek a szervezők.

Karácsony közeledtével az Élő Tisza minden olyan terméket hoz, ami teljessé teszi az ünnepi ételeket : mák, dió, tojás, kezeletlen héjú magyar citrom, savanyú káposzta, alma. A sajtrészleg olyan különlegességekkel gazdagodott, mint rózsaborsos, bazsalikomos, fokhagymás grillsajt, görög joghurt és parenyica sajt.

Ha már tészta, legyen különleges! Prémium fürjtojásos tészták rendelhetők a Fürj és fürjtojástermelők Szociális Szövetkezetétől. Borsótészta, eperlevél, cérnametélt, lasagne, slambuc, lakodalmas csiga, penne, spagetti és szélesmetélt a választékban, mind-mind fürjtojásból. (1 kg lisztet 30 db fürjtojással gyúrnak össze!) Természetesen az Élő Tisza szokott termékei is rendelhetők: különféle hagymák, krumpli, fokhagyma, pirospaprika, szárazbabok, zöldpaprika, fürtös paradicsom, répa, cékla, karalábé. Újdonságként pedig magyar kiwi!

Zöldséget, gyümölcsöt, sajtot, tésztát rendelek

A különlegességek sorát folytatva bemutatkozik a debreceni székhelyű Csipkerózsa Kft. családi vállalkozást, akik különleges gyümölcsborok készítésével foglalkoznak. Gyümölcsboraik hagyományos borkészítési technológiával készülnek, nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, tartósítószert, csak természetes anyagokat. Csipkebogyó boruk egy különleges desszertbor, mely vadontermő csipkebogyó húsából készül, ízében és illatában a hecsedli lekvárra emlékeztet, hosszú likőrős lecsengéssel. Fogyasztását ajánlják aperitifként is vagy desszertek mellé. Körteborukat egy különleges téli körtéből készítették, melynek köszönhetően ízében a körte mellett birs is felfedezhető, mézes lecsengéssel.

Legújabb termékük a fűszeres kökénybor. Ízét a benne érlelt és gondosan összeválogatott fűszereknek, gyógynövényeknek köszönheti, amit a kökény karakteres ízvilága egészít ki. Fogyasztását aperitifként, illetve önállóan fogyasztva ajánlják. Téli fűszeres csipkeboruk a forralt borok ízvilágát idézi, palackba zárva. Fogyasztását hidegen vagy melegítve ajánlják.

Gyümölcsbort rendelek (az Élő Tiszától)

A Szegedi Ferences Kolostor gyógynövényteáiból rendelhetünk téli estékre kortyolnivalót, meghűléses nyavalyákra orvosságot. Aki gyógyfüvekből komolyabb italt szeretne kortyolni, annak Magnusz és Sándor testvér titkos receptje alapján készült gyógynövényes italokat ajánlják. Kényeztetésnek illatos, kézműves szappanjaik között böngészve narancsos-fahéjas, borsmenta-eukaliptuszos, levendulás, gerániumos, arctisztító fekete szappant találhatunk. Az esti gyertyagyújtáshoz meleg fényű méhviaszgyertyájuk varázsol meghitt fényt.

Teát, szappant, gyertyát rendelek

A Kismarosi Nővérek mézeit akár teába, akár mézeskalácsba szánjuk, hozzájárulnak az adventi esték meghitt hangulatához. Hárs, akác és vegyes virágmézre adhatunk le rendelést, vagy kiegészíthetjük egy kis nassolnivaló mézes dióval.

Mézet rendelek

A Kismarosi Nővérek a hagyományos ízek – sárgabarack, őszibarack, meggy, szilva – mellett olyan különleges zamatokat is hoznak, mint feketribiszke, szeder, málna, és az újdonságnak számító mandulás birsalmalekvárjuk.

Kismarosi Nővérektől rendelek

Az ünnepi koccintásokhoz, vendégségbe vagy akár ajándéknak is választhatunk az Etyeki Pécseli Pincészet természetes boraiból. A 2012-es kishordós érlelésű Pinot noir vagy a kékszőlőből készült fehérbor, a 2017-es Pinot noir blanc különleges koronája lehet az ünnepi asztalnak.

Etyeki bort rendelek

A Delibox frissen vágott szárnyaskínálata ezen a héten a tanyasi boldog csirke és tyúk mellett gyöngytyúkkal, tanyasi libával és pecsenyekacsával bővült.

Tanyasi szárnyast rendelek

A Delibox családi vállalkozás kínálatából továbbá szalonnák, kolbászok, tepertők és szalámik bőséges választéka rendelhető.

Füstölt finomságokat rendelek

Aki megkóstolta és megszerette Gál Ferenc málnáját, és azóta a nyarat várja, az nem kell tovább várjon! Dobozba zárva újra itt van! 100% málna tisztán lepréselve, hőkezelve, bag-in-box zacskóba zárva, így a málnaszörpkészítés legmacerásabb részét már elvégezték helyettünk!  Már csak annyi van hátra, hogy ízlésünknek megfelelő szörpöt készítsünk belőle.

Préselt málnalevet rendelek

Aki a nagymama lekvárjainak, szörpjeinek, savanyúságainak ízét szeretné visszaidézni kevesebb munkával, annak jó szívvel ajánljuk a küngösi Szent Kinga Éléstára Szociális Szövetkezet termékeit! Nagyon ízletes, helyben termesztett és feldolgozott zöldségekből-gyümölcsökből készült termékek, melyek egy falu közösségének összefogását és tenni akarását dicsérik.

Szent Kinga Éléstárából rendelek

Nem tartozol azok közé, akiknek már becsomagolva sorakoznak az ajándékai a polcon?  Úgy érzed, megint az utolsó pillanatra marad minden, miközben egyre nagyobb körülötted a forgatag? Mégis egyedi és értelmes ajándékot keresel? Az sem baj, ha finom, egészséges és közvetlenül a  termelőtől érkezik? Jó helyen jársz!

Ajándékcsomagot rendelek

Ha ajándékcsomagokban gondolkodsz, akkor válogathatsz meglévő termelői ajándékcsomagjaink közül, vagy egyedi igényekkel keress minket elérhetőségeinken!

Rendelés időszak vége: 2018. december 12. (szerda ) 22 óra. Mivel a szárnyasokat frissen vágják, ezért szárnyast december 11. (kedd) 20 óráig lehet rendelni!
De kérjük, aki teheti, minél hamarabb adja le rendelését, hogy a termelő számára tervezhetővé váljon a gyümölcs-zöldség betakarítása, ill. a szállítás szervezése.

Rendelés átvételének ideje: 2018. december 14. (péntek) 15:15-16:00

Az átvétel időpontja rendkívüli esetekben változhat, előre is köszönjük türelmüket és megértésüket.

Rendelések átvételének helye: Budapest-Kelenföld, Szent Gellért Plébánia 1115 Budapest, Bartók Béla út 149. 

Közösségi jutalék (forgalom 5%-a): a helyi közösség céljainak támogatására.

A vásárok rendeléses alapon működnek, helyben vásárlásra sajnos nincs lehetőség.

Szóljon másoknak és vegye együtt velük!

Vélemény, hozzászólás?