Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia
Közösségi élet

Szentségimádás iskolája

Szentségimádás iskolája indul február 2-i (pénteki) kezdéssel a Szent Gellért Plébánián.

A Kovács Feri és Mária szervezésével megvalósuló eseménysorozaton 12 pénteken át (nagypénteket kivéve). Fábry Kornél atya előadásának megtekintése után szentségimádás lesz, majd rövid kiscsoportos beszélgetés is. Az alkalmak 19:30-tól 21 óráig tartanak.

„Mester, taníts minket imádkozni!” – kérték Jézust a tanítványok. Az imádság, az Istennel való kommunikáció, a vele való kapcsolat ma sem könnyű. Olykor nehezen halljuk meg Jézus szavát, pedig vágyunk az Ő vezetésére, az Ő közelségére. Az elmúlt évtizedben a Szentségimádás Iskola 12 alkalmán világszerte sokan, fiatalok és idősebbek tapasztalták már meg az ima örömét, a Jézussal való találkozás élményét, és élték tovább a tanultakat a mindennapjaikban.

Alkalmak: 2018. febr. 2, 9, 16, 23, márc. 2, 9, 16, 23, ápr. 6, 13, 20, 27-én.

Jelentkezésedet várjuk az alábbi jelentkezési lapon vagy a sekrestyében, és a Templomunk főbejárata közelében elhelyezett jelentkezési lapokon.

Jelentkezési határidő: 2018. január 28.

Kedves Gergő! Fábry Kornél sorozata nagyon érdekes, szép és tanulságos volt. Én az egészet  végighallgattam, ezért most újra  nem akarok részt venni, de tudom minden érdeklődőnek ajánlani, különösen, hogy nem kell érte olyan  messzire menni… Azóta egészen másképp állok hozzá a szentségimádáshoz, sikerül egyre jobban belemélyedni. Egyben remélem, hogy a plébániánkon kialakított szentségi kápolnában hatékonyabban tudjuk kihasználni és megélni  a Szentségi Jézussal való találkozást! Szerintem tudatosítani lehetne, hogy napközben, ha módunkban áll, akár csak rövid időre is „beugorjunk „ az  Úrhoz egy fohászra, vagy néhány percnyi beszélgetésre, elmélyülésre.  Ez történhet  aktuális plébániai program előtt, vagy után, kis plusz időt szánva rá! Szeretettel: Judit

Vélemény, hozzászólás?