Őrmezői Mórus Szent Tamás Egyesület

Az Őrmezői Morus Szent Tamás Egyesület 1992-ben alakult, bejegyzése 1993. júliusában történt meg, ezért idén ünnepeljük 22 éves fennállását.

Ez idő alatt számtalan kulturális, hitéletbeli, szociális programot valósított meg az egyesület, az idős, elesett emberek támogatásától kezdve a kultúrális programok helybe hozataláig, a vasárnapi szentmisék megszervezésétől a helyi hagyományok életre keltéséig.
Egyesületünket önkéntesen szolgáló emberek és támogatóik alkotják, akik szabad idejüket fordítják a közösség építésére, a kulturális programok megszervezésére, a hitélet szolgálatára.

Jelenleg 50 tagunk van, vasárnaponként találkozunk a szentmisén és a közös programokon.

Segítünk az elmagányosodás ellen azzal, hogy programjainkon közelebb hozzuk az embereket egymáshoz, meghívjuk fiataljainkat közös eseményeinkre, lehetőségeink szerint segítünk az idősek, elesettek szociális helyzetén javítani, őrizzük a helyi értékeket és helytörténeti mozzanatokat emelünk a köztudatba.

Őrmező egy kisebb budai lakótelep, temploma nincs. Templom csak a Kelenföldi pályaudvar túloldalán található, sokan nem tudják vállalni a hosszú és körülményes átjutást.

Gondolt fordítunk arra, hogy aki mozgásában gátolt, időskorú vagy anyagilag nem engedheti meg magának, hogy drága belépőjegyeket váltson, nekik próbáljuk közelebb hozni a szép hangversenyeket, a kulturális programokat. A Weiner Leo Zenei Szakközépiskola növendékei magas színvonalú, kiváló zenei élményt nyújtó koncertjei remek fellépési lehetőséget jelentenek a fiatalok számára, a hallgatóknak pedig csodálatos élményt, ingyenes programot jelentenek, évente két, vagy három alkalommal.

Őrmező napján adománysátrat működtetünk, ahol a tagok által felajánlott tárgyakat jelképes összegért adjuk és az azért kapott adományokat a húsvéti és a karácsonyi szeretetcsomagokra fordítjuk.

Kirándulásaink színvonalas kulturális, közösségi programot jelentenek a főleg idősebb, mozgásukban korlátolt résztvevőknek, melyeket a Szent Gellért templommal együtt, a plébános úr segítségével együtt szoktunk megtenni.

Karácsonykor és húsvétkor kb. 50-55 szeretetcsomagot juttatunk el szegény, nélkülöző testvéreinkhez, ezek kihordását is önkénteseink végzik.

Évente egy kiadványban foglaljuk össze az elmúlt év történéseit, programjait, honlapot működtetünk, pályázunk önkormányzati és a Nemzeti Alapprogram anyagi lehetőségeire, hogy finanszírozni tudjuk programjainkat.

Közös alkalom a vasárnapi szentmisén való részvétel.

www.omszte.hu